Προκλητικό βήμα, που δημιουργεί εντάσεις, η αποστολή του Yavuz δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η εκπρόσωπος του Στείτ Ντιπάρτμεντ, Morgan Ortagus. Φωτογραφία via FOX News




“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα από τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεώτρησης στα ύδατα της Κύπρου και την πιο πρόσφατη αποστολή του πλοίου Yavuz στη χερσόνησο της Καρπασίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Μόργκαν Όρταγκους.

Πρόσθεσε τα εξής:

Αυτό το προκλητικό βήμα δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία, να εντείνει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων και μεταξύ των περιφερειακών γειτόνων και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς ​​μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: