Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ για το ασφαλιστικό: Βλέπει παραβίαση νομιμότητας στην τοποθέτηση των Γ.Γ.

File Photo: H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά (Α) και ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης (Δ) στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των γενικών γραμματέων έθιξε με ανακοινώσεις του τόσο το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ, όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

  • Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το ασφαλιστικό με αφορμή «αποκαλυπτικές», όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος «δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών, για τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό για κύρια και επικουρική σύνταξη για τους νέους εργαζόμενους».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε επιλογή, η οποία οδηγεί στην περαιτέρω αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης.

  • «Έχουμε τονίσει την ανάγκη ριζικής αλλαγής του νόμου Κατρούγκαλου και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες στην προηγούμενη Βουλή σε αυτήν την κατεύθυνση, τις οποίες θα επαναφέρουμε και στη νέα Βουλή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Εξηγεί ότι στόχος των τροπολογιών είναι η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, για εξάλειψη των αδικιών σε βάρος των νέων συνταξιούχων, για ενίσχυση του ανταποδοτικού μέρους των κύριων συντάξεων, για εξορθολογισμό του συστήματος των ασφαλιστικών εισφορών, για την αξιοποίηση νέων πόρων ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων.

  • Αναφορικά με τους νέους γενικούς γραμματείς, το Κίνημα θεωρεί την τοποθέτησή τους κατάφωρη παραβίαση του ισχύοντος νόμου 4369/16. «Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα», τόνισαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, και ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, στην εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις ενστάσεις που εξέφρασαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ο συγκεκριμένος νόμος συμφωνήθηκε με τους δανειστές ως εμβληματική πράξη αποκομματικοποίησης του Κράτους, προβλέποντας τη μετεξέλιξη των γενικών γραμματέων σε διοικητικούς γραμματείς.

  • Ψηφίστηκε επί της αρχής και από τη ΝΔ, σημείωσαν και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση με φωτογραφικές προκηρύξεις οι οποίες απορρίφθηκαν από τους Θεσμούς. Τόνισαν ότι στην Έκθεση Προόδου της τρόικας, στις αρχές Ιουλίου, υπογραμμίζεται ότι μόνο μία θέση πληροί τα κριτήρια. Διευκρίνισαν ότι οι ενστάσεις δεν αφορούν τα επιλεγέντα πρόσωπα, αλλά τη διαδικασία και την πολιτική αντίληψη που εκφράζει η ΝΔ.

«Ή η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο, νομιμοποιώντας εκ των υστέρων τις επιλογές που έκανε ή παραδέχεται ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκομματικοποίηση του Κράτους», υποστήριξε ο κ. Καρκατσούλης. «Για μας το ζήτημα της αποκομματικοποίησης του Κράτους είναι προτεραιότητα», συμπλήρωσαν.

  • Προτείνουν, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα, είτε οι αρμοδιότητες να ασκηθούν προσωρινά από τον υφυπουργό σε κάθε υπουργείο ή να δοθούν στους γενικούς διευθυντές των υπουργείων.

Ο Παύλος Χρηστίδης ρωτήθηκε για τη θέση του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ και απάντησε ότι επεξεργάζεται ρύθμιση για την προστασία της διακίνησης ιδεών, ενώ τόνισε ότι θα στηριχθεί ό,τι είναι έκνομο να αντιμετωπίζεται, χωρίς φραγμούς, και να μην καλύπτεται.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Μαργαρίτη Σχοινά προτείνει ο Μητσοτάκης για εκπρόσωπο Ελλάδας στην Κομισιόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: