Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική το απόγευμα της Κυριακής

Κατέρρευσε ο παλιός ταινιόδρομος στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τον σεισμό των 5,1 βαθμών, που έγινε με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Αττική, το απόγευμα της Κυριακής.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, Κυριακή, στις 19:09 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 21 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας. Δηλαδή από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δρ. Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο ΕΚΠΑ, καθώς και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Όπως σημείωσε το μέγεθος του σεισμού, δείχνει ότι τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά και δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για ισχυρότερο σεισμό.

Τόνισε ότι όλα συγκλίνουν ότι ο σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ήταν ο κύριος.

Να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι του κύριου σεισμού θα ακολουθήσουν μετασεισμοί, για αρκετό διάστημα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

HELLAS JOURNAL

Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδοθεί απόφαση για σύνταξη 24.000 ευρώ, δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: