Ελεύθερος υπό όρους ο Φλώρος της ENERGA: Δεκτό το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης ποινής

File Photo: O Αριστείδης Φλώρος ο οποίος καταδικάστηκε με τριετή αναστολή. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Με την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα, ο Αριστείδης Φλώρος, της υπόθεσης ENERGA αφήνεται ελεύθερος υπό όρους.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναστολή εκτέλεσης ποινής.

Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα , η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση τον νόμο περι καταχραστών δημοσίου -που καταργήθηκε- σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι μικρότερη.

Στο μεταξύ, επισημάνθηκε πώς έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περι τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Υπενθυμίζεται πως δεν απέδιδε στους αρμόδιους φορείς τους φόρους που είσπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και στη συνέχεια των ιδιωτικών εταιρειών.

Ο Αριστείδης Φλώρος, πριν από έναν χρόνο είχε αποφυλακιστεί με πλαστά – όπως αποδείχτηκε – δικαιολογητικά για την υγεία του. Στη συνέχεια το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και επέστρεψε στη φυλακή.

HELLAS JOURNAL

 

Χωρίς ρεύμα Αθήνα, Πειραιάς και τα δυτικά προάστια: Πού οφείλεται το μπλακ άουτ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: