Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πολάκη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

File Photo: Ο Παύλος Πολάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη με ψήφους 8-2 εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην πρώτη συνεδρίασή της, για δύο μηνύσεις σε βάρος του που είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στην προηγούμενη Βουλή.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις, που αφορούν η μία σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη σε εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συγκροτήθηκε το πρωί της Τρίτης, η σύστασή της αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και αμέσως μετά μπήκαν στον προγραμματισμό της οι υποθέσεις αυτές που έχουν ξεμείνει από την προηγούμενη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία, γιατί ζήτησε, όπως και ο Παύλος Πολάκης την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ είναι σαφές πως η εισήγηση αυτή δίνει τον τόνο και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που πιθανώς θα φτάσουν στη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης επ’ αφορμή της ειδοποίησης που δέχθηκε χτες έκανε αμέσως μετά δηλώσεις, στις οποίες -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα. Που θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα. Όσα έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατά έχουν ασκηθεί διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει».

Hellas Journal

Πολάκης: Μόνο με προανακριτική η άρση της ασυλίας μου για τον Στουρνάρα, όχι από επιτροπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: