Οι 10 ακριβοπληρωμένοι προπονητές στην Premier League: Γκουαρντιόλα ο “χρυσός” coach

File Photo: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα με ετήσιες αποδοχές 20 εκατομμύρια λίρες. EPA, JAMES BOARDMAN




H αγγλική Premier League είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα και οι προπονητές των ομάδων αμοίβονται με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα με ετήσιες αποδοχές 20 εκατομμύρια λίρες ή διαφορετικά 22,34 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην αγγλική Premier League, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, που παρουσίασε η εφημερίδα «The Sun».

Πίσω του, βρίσκεται ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο της Τότεναμ με 8,4 εκατ. λίρες (9,49 εκτ. ευρώ).

Την τρίτη θέση στο «βάθρο», μοιράζονται ο Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ) με 7,5 εκατ. λίρες (8,3 εκατ. ευρώ).

Πέμπτος στην κατάταξη, είναι ο Μαουρίτσο Πελεγκρίνι (Γουέστ Χαμ) με 7 εκατ. λίρες (7,8 εκατ. ευρώ), ενώ την έκτη θέση μοιράζονται ο Ουνάι Έμερι (Άρσεναλ) και ο Ραλφ Χάσενχουτλ (Σαουθάμπτον) με 6 εκατ. λίρες (6,7 εκατ. ευρώ).

Η θέση του Φρανκ Λάμπαρντ στην όγδοη θέση του αποτελέι έκπληξη. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun», φέρεται να έχει συμφωνήσει στα 5,5 εκατ. λίρες (6,1 εκατ. ευρώ) με την Τσέλσι.

Τις τελευταίες δύο θέσεις της δεκάδας, ακριβώς πίσω από τον Φρανκ Λάμπαρντ κατέχουν, ο Μπρένταν Ρόντζερς (Λέστερ) με 5 εκατ. λίρες (5,5 εκατ. ευρώ) και ο Εντι Χάουϊ (Μπόρνμουθ) με 4 εκατ. λίρες (4,4 εκατ. ευρώ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για Λαμπρόπουλο: Καλώς όρισες Βασίλη, η 1η μεταγραφή 2019-20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: