Μέσα στον Ιούλιο οι πρώτες συστοιχίες των S-400 στην Τουρκία: Προειδοποιούν με κυρώσεις οι ΗΠΑ

File Photo: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Δ) με τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Α) κατά το τέλος κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κρεμλίνο, Μόσχα, Ρωσία. EPA, ALEXEY NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

  • Η δήλωση του Ρώσου Μιχέεφ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ο οποίος προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο υπουργός ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

“Κουνάει και το δάχτυλο” ο άθλιος Τσελίκ: Ο Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια και δεν γίνεται ανεκτό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: