Ιράν, Huawei και Ρωσία στην ατζέντα της συνάντησης Τραμπ-Μέι υπό τη σκιά διαδηλώσεων

US President Donald J. Trump (2-R) and his wife Melania Trump (R) are welcomed by Britain’s Prime Minister Theresa May (2-L) and her husband Philip May (L) at her official residence at 10 Downing Street in London, Britain, 04 June 2019. EPA,NEIL HALL




Ολοκληρώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

  • Το θέμα της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η διαφωνία ως προς τη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου 5G στη Βρετανία, οι σχέσεις με τη Ρωσία, η κλιματική αλλαγή και η μελλοντική διμερής εμπορική σχέση μετά από το Brexit πιστεύεται ότι ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης.

Θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη μετά από το μεσημβρινό γεύμα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής δέκα μεγάλων επιχειρήσεων, ο πρόεδρος Τραμπ είπε στην πρωθυπουργό Μέι ότι θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει μία «πολύ πολύ ουσιώδης» εμπορική συμφωνία, προτρέποντας την κα Μέι «να μείνει τριγύρω» για να δει αυτή τη συμφωνία να υλοποιείται.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για την επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ. Η πορεία τους πέρασε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ όσο διαρκούσε η πολιτική συνάντηση.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός –
Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ
04/06/2019

Διαβασμένος στο βασιλικό πρωτόκολλο εμφανίστηκε αυτή τη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: