File Photo: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) και ο πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ Αλέξης Τσίπρας (Α) στη σημερινή δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Aλέξανδρος Μπελτές

Σήμερα ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος: Ο Τσίπρας ζητά εκλογές από τον Παυλόπουλο

Στις 18:30 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα δεχθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως δήλωσε θα του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

  • «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και θα παρουσιάσει το προγραμμα του κόμματος του, το οποίο δέχεται συνεχείς επιθέσεις για κυβερνητικές απόφάσεις που έχουν πλήξει την ενότητά του.

Έτσι, αμέσως μετά θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος που αναμένεται ότι θα είναι σκλήρή και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ένα ακραία πολωτικό κλίμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα θα παλαίψουν με όλες τους τις δυνάμεις, με στόχο άλλα τη νίκη, άλλα να αυξήσουν τη δύναμή τους και άλλα να εισέλθουν στη Βουλή.

Παρά περί τις του αντιθέτου δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιεσμένος καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εξαγγείλει ένα νέο μπαράζ προεκλογικών παροχών, με σκοπό να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα, αν και το ίδιο σχέδιο δεν πέτυχε πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Καστελόριζο και συνομίλησε με κατοίκους, Κυριακή 9 Ιουνίου 2019. AΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης:Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα

«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του Έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωση μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το Καστελλόριζο. Από το ακριτικό νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος μήνυμα με σαφείς αποδέκτες.

«Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και τουρίστες οι οποίοι του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, τον οποίον, σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ, διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας.

«Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του τόνισε “σύντομα η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας».

Επισκέφθηκε, επίσης, την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε, ακόμη, με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποία απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή 3 ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκατίας είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος που ετοιμάζονταν για τη νυχτερινή περιπολία τους.

Δεν «κατεβαίνουν» στις εκλογές οι ΑΝΕΛ: Θα παραμείνω ενεργός, δηλώνει ο Καμμένος

Be the first to comment on "Σήμερα ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος: Ο Τσίπρας ζητά εκλογές από τον Παυλόπουλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*