Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους: Αύριο το μεσημέρι αναρτώνται οι βαθμοί στα Λύκεια

File Photo: Μαθητές συμμετέχουν σε Πανελλαδικές Εξετάσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Βλάχος




ΡΕΠΟΡΤΑZ HELLAS JOURNAL. Αύριο Παρασκευή, 28 Ιουνίου, μετά την 1:00 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί που πήραν οι χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την 1:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξετάσεων τόσο των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), όσο και των Επαγγελματικών (ΕΠΑΛ) σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι βαθμολογικές καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το όνομα πατρός και μητρός του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ας σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), από την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, και μετά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων είναι αποκλειστική και λήγει την Δευτέρα 15 Ιουλίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9 και την Δευτέρα 15 Ιουλίου για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας [χάρτες]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: