Ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας [χάρτες]

File Photo: Λουόμενοι σε αμμώδη παραλία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι τόσο κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου όσο και το μεσημέρι και απόγευμα, αναμένεται την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία από 21 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 24 έως 29 και στην Κρήτη από 22 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες τις ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/meteo

Την Τετάρτη οι υπογραφές για τις έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: