Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Χριστόφια: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

File Photo: Νέο ιατροσυμβούλιο για την εξέλιξη της υγείας του Χριστόφια Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Μάχη για τη ζωή δίνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος πλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας μεταφέρθηκε από το Σάββατο εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν στο Νεφρολογικό τμήμα, ωστόσο λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, τη Δευτέρα κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς όπως μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εξαιτίας της σοβαρής αναπνευστικής επιβάρυνσης που αντιμετωπίζει ο κ. Χριστόφιας, μετακλήθηκε ιατρός λοιμοξιολόγος από το Ισραήλ ο οποίος έκρινε πως χρειάζεται ο Δημήτρης Χριστόφιας να διασωληνωθεί.

Στις 9 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο ιατροσυμβούλιο προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των ιατρών.

Σε δηλώσεις της χθες η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάκλησης και άλλων γιατρών από το εξωτερικό, εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείο Υγείας για μεταφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, εάν παραστεί ανάγκη, στο Ισραήλ.

Πηγή: philenews

Σημαντικά τα αποτελέσματα της ειδοποίησης για εξέταση για ηπατίτιδα C

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: