Ρίχνονται στη “μάχη” της Στοκχόλμης αύριο Τεντόγλου, Φιλιππίδης, Καραλής και Πόλακ

File Photo: Miltiadis Tentoglou of Greece. EPA, ROBERT PERRY




Ο τρίτος αγώνας της εφετινής σειράς Diamond League θα διεξαχθεί αύριο (Πέμπτη, 30/5) στη Στοκχόλμη, όπου θα μετάσχουν και τέσσερις Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Ο λόγος για τους Μίλτο Τεντόγλου, Κώστα Φιλιππίδη, Εμμανουήλ Καραλή και Ελένη Κλαούντια Πόλακ.

  • Ο Τεντόγλου, πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα στους κορυφαίους – αυτή τη στιγμή – άλτες στον κόσμο. Στη Στοκχόλμη θα κάνει το ντεμπούτο του ο Κουβανός Γιαν Ετσεβαρία, ενώ ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 8.38 μέτρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του κορυφαίου φέτος στον κόσμο Ζαρκ Βίσερ (Ν. Αφρική) με 8.41 μέτρα, καθώς επίσης του Τζαμαϊκανού Τετζάι Γκάιλ (8.30μ) και του σταθερότερου άλτη των τελευταίων ετών, του Νοτιοαφρικανού Λούβο Μανιόνγκα. Ο Τεντόγλου είναι σε καλή κατάσταση και έχει ως βασική προτεραιότητα να βελτιώσει το φετινό του 8.10μ και να βρεθεί ψηλά στην τελική κατάταξη.

  • Στο επί κοντώ ανδρών θα συμμετάσχουν τόσο ο Κώστας Φιλιππίδης όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, μετά το 5.46μ της Ντόχα.
  • Από την άλλη, ο Καραλής κάνει ντεμπούτο στη σεζόν και θέλει από νωρίς να κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία), Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία), Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) και Τιάγκο Μπράζ (Βραζιλία).

Μπορεί το αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών να μην είναι στη σειρά των διαμαντιών, ωστόσο θα είναι μια ιδανική ευκαιρία για τις μετέχουσες να κάνουν έναν δυνατό αγώνα. Εκεί θα είναι και η Ελένη Πόλακ που ψάχνει ένα άλμα πάνω από τα 4.56μ, το οποίο θα της δώσει την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Η αθλήτρια κάνει στην ουσία τον πρώτο αγώνα της στη σεζόν, μετά το 4.35μ του διασυλλογικού πρωταθλήματος.

29/05/2019 14:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Νέος θρίαμβος Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός: Νίκη στο γ΄ γύρο επί του Ούγκο Ντελιέν και συνεχίζει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: