Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας, Αθήνα Κυριακή 26 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μεγάλη νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε καθαρά, τρίτη δύναμη το ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic από 2000 εκλογικά τμήματα και με ενσωματωμένο το 10 % των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με μία διαφορά της τάξης του 8,8%.

Συγκεκριμένα:

Νέα Δημοκρατία: 32,8%

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

Κίνημα Αλλαγής: 7,8%

Χρυσή Αυγή: 4,9%

Ελληνική Λύση: 4,1%

Μέρα25: 2,9%

Πλεύση Ελευθερίας 1,6%

Ένωση Κεντρώων 1,5%

Το Ποτάμι 1,4%

ΑΝΕΛ 0,8%

ΛΑΕ 0,6% και

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

Στο μεταξύ, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προσήλθε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς και κομματικά στελέχη, καθώς και με συνεργάτες του. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον κ. Τσίπρα.

Χαρίτσης: «Φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την διαδικασία»

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του πριν από λίγο.

Ο υπουργός είπε ότι εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας «στην πιο σύνθετη και απαιτητική εκλογική διαδικασία που κλήθηκε να διοργανώσει το ελληνικό κράτος», καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες και μάλιστα με σταυρό.

Σημείωσε ακόμα «φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την διαδικασία», καθώς υπήρξε συνεργασία εδώ και αρκετούς μήνες του υπουργείου Εσωτερικών με τις δικαστικές αρχές, τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για τα προβλήματα που προέκυψαν αλλά όπως διευκρίνισε ήταν σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα, που όπως είπε αντιμετωπίστηκαν «χάρη στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν και κυρίως χάρη στην ωριμότητα και την κατανόηση που επέδειξαν οι πολίτες».

«Η άριστη ανταπόκριση όλων των στελεχών μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να οργανώσει αντίστοιχες απαιτητικές διαδικασίες στο μέλλον ».

Εννέα μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει η Singular Logic: 32,7%-24%

Be the first to comment on "Μεγάλη νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε καθαρά, τρίτη δύναμη το ΚΙΝΑΛ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*