Κέρδισε η Δημοκρατία σήμερα, δηλώνει ο Παπαδάκης: Τι είπαν οι Κύπριοι ευρωβουλευτές

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σήμερα κέρδισε η Δημοκρατία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επανεκλεγείς Δημήτρης Παπαδάκης προσερχόμενος στο Φιλοξενία για την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ανακήρυξη των Ευρωβουλευτών.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ ποιό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «ήταν μια πολύ σκληρή μάχη».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη της ΕΔΕΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, τα μέλη του εκλογικού μου επιτελείου», είπε.

Μα πάνω απ’ όλα, πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, «θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που στήριξαν το δικό μας το ψηφοδέλτιο και τη δική μου την επιλογή, αποδεικνύοντας ότι σ’ αυτόν τον λαό υπάρχουν ακόμη δημοκρατικά αντανακλαστικά».

«Σήμερα κέρδισε η Δημοκρατία», είπε.

Η Ευρώπη μας προσφέρει πάρα πολλά όπλα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, δήλωσε ο Λουκάς Φουρλάς

Η Ευρώπη μας προσφέρει πάρα πολλά όπλα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα των Κυπρίων πολιτών και αυτός είναι ο στόχος και η φιλοδοξία μου, δήλωσε ο Λουκάς Φουρλάς κατά την προσέλευσή του στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, για να ανακηρυχθεί Ευρωβουλευτής.

Ο κ. Φουρλάς ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, φίλους και υποστηρικτές του, είπε στις δηλώσεις του ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που πήγαν στις κάλπες και άσκησαν το ιερό εκλογικό τους δικαίωμα και αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους και υιοθέτησαν αυτό που πρεσβεύει και εκπροσωπεί «που δεν είναι τίποτε άλλο από έναν πολίτη που μπαίνει σε αυτή τη μάχη προσπαθώντας να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του».

Ανέφερε πως φάρος στη ζωή του είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. «Δεν είμαι πολιτικός, ούτε θα γίνω πολιτικός. Ένα σκοπό έχω μόνο: Ό,τι μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, στην πατρίδα μου, την Κύπρο», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φουρλάς ανέφερε πως η επιλογή του από τους πολίτες έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτός ο λαός χρειάζεται ανθρώπους να τον εκπροσωπούν που είναι κοντά του. «Και εγώ είμαι ένας απλός πολίτης επί 23 χρόνια με μισθό αγωνιζόμενος για τα προς το ζην και νομίζω αυτό που εκπροσωπώ υιοθετήθηκε από τους πολίτες», πρόσθεσε.

“Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι πολιτικοί. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι σοφοί και να έχουμε απόψεις για τα πάντα. Φτάνει να είμαστε κοντά στον άνθρωπο, να ξέρουμε τον πόνο του, να ξέρουμε τις ανάγκες του και να προσπαθούμε στον βαθμό που μπορεί ο καθένας να βοηθήσει”, επεσήμανε.

Ερωτηθείς για την ευθύνη που έχει αυτή τη στιγμή ο κ. Φουρλάς είπε πως κοίταξε τους πολίτες στα μάτια από την πρώτη ημέρα και ισχυρίζεται ότι μπορεί να τους κοιτάζει και την επόμενη ημέρα της εκλογής του.

«Όλοι κρινόμαστε όχι από αυτά που λέμε αλλά από τη στάση ζωής μας και τα όσα πράττουμε στην καθημερινότητά μας. Ζητώ λοιπόν να κριθώ από αυτά που θα κάνω».

Ερωτηθείς τί είναι αυτό που οραματίζεται ως αλλαγή, ο κ. Φουρλάς είπε πως η επιλογή του από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ως αριστίνδην υποψηφίου ήταν για τον ίδιο μια πολύ μεγάλη τιμή, την οποία σκοπεύει να ανταποδώσει με όλες του τις δυνάμεις.

Ανέφερε πως ο κάθε ένας στο δικό του μετερίζι με όποια όπλα έχει στη διάθεσή του θα προσπαθήσει να βοηθήσει στον άνθρωπο που είναι δίπλα του, το κοινωνικό σύνολο.

“Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν. Η Ευρώπη μας προσφέρει πάρα πολλά όπλα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα των Κυπρίων πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος και η φιλοδοξία μου”, κατέληξε.

Να αναξέσουμε το ενδιαφέρον της Ευρώπης για την Κύπρο δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γ. Γεωργίου

Πρέπει να αναξέσουμε το ενδιαφέρον της Ευρώπης για την Κύπρο και να υποδείξουμε την ανάγκη προστασίας της κυριαρχίας μας στην ΑΟΖ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο νεοεκλεγείς Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις Γιώργος Γεωργίου μετά την ανακήρυξή των Κύπριων Ευρωβουλευτών για την περίοδο 2019-2024 που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία” στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θέτει ως Ευρωβουλευτής, ο κ. Γεωργίου είπε πως “είναι τόσο κρίσιμα τα ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό και την ΑΟΖ που θεωρώ ότι ατομικά, ως κόμμα αλλά και όλη η ομάδα θα πρέπει να εγκύψουμε σε αυτά”.

“Να αναξέσουμε το ενδιαφέρον Ευρώπης για την Κύπρο, να υποδείξουμε την ανάγκη προστασίας της κυριαρχίας μας στην ΑΟΖ και μέσα από την έκθεση προόδου να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση συνέτισης, εάν είναι δυνατόν, της Τουρκίας, μακριά από την ανάγκη σε πρώτη φάση επιβολής οποιωνδήποτε μέτρων και κυρώσεων τα οποία καθόλου δεν αποκλείουμε, κυρίως όμως προς την κατεύθυνση δραστηριοποίησης της Ευρώπης και άσκησης πίεσης, έτσι που η Τουρκία να συναινέσει στην επανέναρξη των συνομιλιών”, ανέφερε.

Σε ερώτηση για το μήνυμα που στέλνει το αποτέλεσμα των εκλογών προς τα πολιτικά κόμματα, ο κ. Γεωργίου είπε πως “στέλνει ένα φοβερό μήνυμα η αποχή, η οποία δεν αντιμετωπίζεται επιφανειακά, είναι τόσο βαθιά πλέον που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα πολύ συστημικό, δομημένο, αποτελεσματικό τρόπο”.

“Μας γυρίζουν την πλάτη και στο τέλος θα απομείνουν ελάχιστοι γραφικοί ή το πιο επικίνδυνο ιδιοτελείς και συμφεροντολόγοι να ασχολούνται με την πολιτική”, σημείωσε.

Είπε ακόμη πως το πολύ ψηλό ποσοστό που έχει πάρει το ΕΛΑΜ δεν αντιμετωπίζεται παροδικά, στιγμιαία ως μπαμπούλας. “Είναι μπαμπούλας ενδεχομένως, θα πρέπει όμως να αναλυθεί ο χαρακτήρας και η φύση αυτού του κινήματος, γιατί εδραιώνεται και ανεβάζει ποσοστά συνεχώς, και να αντιμετωπιστεί με μια διαχρονική πολιτική συνέπεια από όλους, την κυβέρνηση αλλά και κόμματα τα οποία κινούνται στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο”, ανέφερε.

Ερωτηθείς για την εκλογή του Τ/κ Νιαζί Κιζίλγκιουρεκ ως Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, ο κ. Γεωργίου είπε πως αυτό που έκανε το ΑΚΕΛ ήταν ένα φοβερό, καινοτόμο πολιτικό εγχείρημα.

“Δεν έκρυβε καμία εκλογική σκοπιμότητα παρά μόνο ήταν μια συνειδητή πολιτική επιλογή κάτω από τα πολύ άσχημα δεδομένα σε ότι αφορά στο Κυπριακό και την εδραιούμενη συνεχώς διχοτόμηση”, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως “η παρουσία του Νιαζί στο ψηφοδέλτιο έστειλε το μήνυμα ότι μπορούν οι δυο κοινότητες και σε αυτό το επίπεδο να συνυπάρξουν, να συλλειτουργήσουν με ένα τρόπο αποδοτικό”.

“Η εκλογή του Νιαζί στέλλει και διεθνώς το μήνυμα ότι εδώ μπορούν να υπάρξουν τα δεδομένα έτσι που να οδηγηθούμε σε μια λύση και αρμονικά να συμβιώνουμε σε αυτό τον τόπο”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου.

“Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό αυτό το πράγμα από άλλες πολιτικές ή κοινωνικές δυνάμεις. Ελπίζω να ανοίξαμε τον δρόμο και σιγά-σιγά να ξεπερνιούνται αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος”, κατέληξε.

Ενόσω κατέχεται ευρωπαϊκό έδαφος ο αγώνας για ελευθερία συνεχίζεται βεβαίωσε ο Κώστας Μαυρίδης

Ο επανεκλεγείς Βουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης προσερχόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο για την ανακήρυξη του δήλωσε ότι ενόσω η κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους στην Κύπρο συνεχίζεται, συνεχίζεται και ο αγώνας για ελευθερία.

Πρόσθεσε πως για τον λόγο αυτό για οποιονδήποτε Ευρωβουλευτή σε όποια ομάδα και να ανήκει πρέπει να έχει προμετωπίδα το Κυπριακό και τον αγώνα για ελευθερία.

Ο κ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τις χιλιάδες των παραδοσιακών ψηφοφόρων και πιστών φίλων του ΔΗΚΟ και εκείνους οι οποίοι δεν ανήκουν παραδοσιακά στο ΔΗΚΟ και επέλεξαν να τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Ο κ. Μαυρίδης είπε πως έχει πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος και θα το διαχειριστεί με ευθύνη καλώντας να του έχουν εμπιστοσύνη.

Είπε ακόμα πως θα πολιτευτεί στο κοινοβούλιο της ΕΕ δίδοντας έμφαση στην οικονομία και στην απονομή δικαιοσύνης. Διευκρίνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει απλώς να εναρμονίζεται τυπικά με τις κοινοτικές νομοθεσίες, αλλά θα πρέπει και με ουσιαστικό τρόπο αυτές να γίνεται αποτελεσματικά εφαρμοστέες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαυρίδης είπε πως οι ψηφοφόροι δεν είναι δεσμευμένοι με κανένα. Πρόσθεσε ότι κάνουν επιλογές και ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές είναι πιο ελεύθεροι παρά σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Είπε ακόμα ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι διετέλεσε για 5 χρόνια Ευρωβουλευτής και το έργο του αξιολογήθηκε θετικά από τους ψηφοφόρους.

Θα συνεχίσω να διεκδικώ με μαχητικότητα τα δίκαια της πατρίδας μας, δηλώνει ο Λ. Χριστοφόρου

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα τα δίκαια της πατρίδας μας, έδωσε ο Λευτέρης Χριστοφόρου σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στο Φιλοξενία.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χριστόφορου εξέφρασε τις ευχαριστίες του «σε όλους τους Κύπριους πολίτες που προσήλθαν σ’ αυτή την γιορτή της Δημοκρατίας για την Ευρώπη μας».

«Η Ευρώπη μας είναι το σπίτι μας και οφείλουμε εκεί να βρισκόμαστε, να συμμετέχουμε, να διεκδικούμε», είπε.

Εξέφρασε επίσης «τις απεριόριστες, ευγνώμονες ευχαριστίες μου για μια ακόμη φορά προς τον Συναγερμικό κόσμο που με περιέβαλε με την αγάπη του και με την συγκίνηση που μου πρόσφερε σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα και θέλω να του πω ότι του οφείλω τα πάντα».

«Το μόνο που έχω να πω στον κάθε ένα και στην κάθε μια είναι ότι θα συνεχίσω να πράττω αυτό που έπρατα πάντα, δηλαδή να διεκδικώ με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια του Κυπριακού ελληνισμού, πιστός στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλλά και στα συναγερμικά ιδεώδη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι το ποσοστό του ΔΗΣΥ σημείωσε μείωση ανέφερε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρά τις αντιξοότητες, παρά το ότι βρέθηκε μόνος να πολεμά έναντι όλων, κατόρθωσε να κρατηθεί στην πρώτη θέση».

Κατόρθωσε, είπε, «να στείλει το θετικό μήνυμα στην Ευρώπη ότι η κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη της Κύπρου συνεχίζει να παραμένει στην πρωτιά και να δημιουργεί με θετικό πρόσωπο μια ευρωπαϊκή εικόνα για την πατρίδα μας».

Από δύο έδρες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, από μία έδρα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ: Ανακήρυξη ευρωβουλευτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: