Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν τις ευρωεκλογές, τις τελευταίες κινήσεις των κομμάτων πριν την κάλπη και τις συνεχιζόμενες κόντρες κομμάτων μεταξύ άλλων και τις ψήφους των Τ/κ είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αλλού προβάλλονται οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το ΓεΣΥ και τους ειδικούς γιατρούς, οι ψηλές θερμοκρασίες, το ψήφισμα του ΣΑ των ΗΕ για τα Τσάγκος, η δήλωση Κατρούγκαλου περί θερμού επεισοδίου, η πετρελαιοκηλίδα στη Λεμεσό και ο τραυματισμός τετράχρονου σε νηπιαγωγείο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Δύο κρυφές ψήφοι: 81.611 Τ/κύπριοι , 10.559 Κοινοτικοί» και αναφέρει ότι δεν αποκλείεται δύο αστάθμητοι παράγοντες να καθορίσουν την πρωτιά και ότι φουλ εκστρατεία διεξάγει το ΑΚΕΛ για να εκλέξει Συλικιώτη και Κιζιιγιουρέκ. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι πιο ελκυστικό καθίσταται το πακέτο για τους ειδικούς γιατρούς στο ΓεΣΥ. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Σηκώνουν μανίκια για την τελική συσπείρωση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι ψήφους από το ΕΛΑΜ και τους αναποφάσιστους ψαρεύει ο ΔΗΣΥ και ότι το ΑΚΕΛ στοχεύει στους υποστηρικτές της ΔΔΟ και σε αποστασιοποιημένους. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι δημιουργούνται τέσσερα κέντρα φιλοξενίας για άστεγους στη Λεμεσό. Ο «Π» γράφει ακόμη ότι σε πορεία σύγκρουσης είναι ο Δήμος Λεμεσού και το Υπουργείο Μεταφορών για το πάρκινγκ στη οδό Θεμιστοκλέους.

Κάτω από τον τίτλο «Τελική μάχη αναποφάσιστων» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι τα εκλογικά επιτελεία ποντάρουν στον κομματικό πατριωτισμό και ότι πρώτη θέση και έκτη έδρα παραμένουν ερώτημα μέχρι τέλους. Αλλού αναφέρει ότι αλλάζει χέρια το κτήριο της Αρχιγραμματείας και ότι το ΥΠΕΣ μεταφέρεται στη λεωφόρο Μακαρίου και στα γραφεία του θα στεγαστεί η Ακαδημία Επιστημών και το Κρατικό Αρχείο. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κύπρος έχασε 20 εκατομμύρια το 2018 από λαθρεμπόριο τσιγάρων.

«Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προειδοποιεί ότι καμία δυνητική ψήφος στο ΑΚΕΛ δεν πρέπει να πάει χαμένη και επικρίνει τον ΔΗΣΥ για μεταμορφώσεις και επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών. Αλλού αναφέρει ότι απειλείται η θάλασσα της Λεμεσού από πετρελαιοκηλίδα και ότι σε κινητοποίηση είναι οι αρχές. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ πως υπάρχουν κίνδυνοι ασφάλειας για τα παιδιά στα σχολεία, με αφορμή τον τραυματισμό 4χρονου σε νηπιαγωγείο.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «H Mέι χαροπαλεύει στην εξουσία καθώς οι ελιγμοί της γυρίζουν μπούμερανγκ» και γράφει ότι η Πρωθυπουργός της Βρετανίας μάλλον ανακοινώνει ημερομηνία παραίτησης την ίδια ώρα που κατέρχονται στις κάλπες για τις ευρωεκλογές οι πολίτες. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του ΣΑ για τα νησιά Τσάγκος και τις τοποθετήσεις της Κυβέρνησης. Επίσης αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τους ειδικούς γιατρούς.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με τίτλο «Ανοικτά όλα τα σενάρια» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι αποχή και Τ/κ είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για τις ευρωεκλογές και ότι δίνεται σκληρή μάχη για τις έξι θέσεις. Αλλού αναφέρει ότι ο ΥΠΕΣ παρουσίασε τους πυλώνες για την στεγαστική πολιτική. Ο «Α» αναφέρει ακόμη πως επιδόθηκαν στο Δήμο Λύσης οι πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Δυναμική συσπείρωσης ρεκόρ για το ΑΚΕΛ» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι τη μάχη θα κρίνει και η τελευταία ψήφος για να δοθεί απάντηση στους υβριστές της Αριστεράς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μεθοδεύεται η 7ημερη εργασία και ότι επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα. Στις εσωτερικές σελίδες αναφορά γίνεται στην κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΛ.

«Τα κομματικά ζευγάρια των καυγάδων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα το «Κυπριακό Ποντίκι» που αναφέρει ότι την υστάτη γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης ενόψει ευρωεκλογών. Αλλού αναφέρει ότι ο Μαυρίκιος δικαιώθηκε στη ΓΣ των ΗΕ. Επίσης προβάλλεται η σύγχυση με ηλεκτρονικό μήνυμα της Καίτης Κληρίδη για κείμενο που συνέστησε να διαβαστεί για τον Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και το οποίο αρχικά είχε αποδοθεί στην ίδια.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
24/05/2019

Η Αμερική κυνηγά τον Τζούλιαν Ασανζ: Ασκήθηκαν 17 κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: