Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η προκλητική ενέργεια της Άγκυρας να αρχίσει γεώτρηση ανοικτά της Πάφου και η αντίδραση της Λευκωσίας, η συνέχιση των ερευνών στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με τη σορό ακόμη ενός θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου και η έναρξη των εγγραφών στους παιδίατρους για το ΓεΣΥ, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον ημερήσιο Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Σε διεθνή κλοιό ο ΄Πορθητής΄» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κύπρος πέτυχε την καθολική καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων, όμως βρίσκεται σε εγρήγορση. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η νέα ηγεσία της Αστυνομίας πιάνει από σήμερα δουλειά την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στην κόκκινη λίμνη του Μιτσερού για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας. Αλλού, γράφει πως ξεκίνησαν οι εγγραφές παιδιών στο ΓεΣΥ ενώ την ίδια ώρα οι εγγραφές των ενηλίκων ξεπέρασαν τις 200 χιλιάδες.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Άγκυρα δημιουργεί και νέα τετελεσμένα», γράφει πως η Τουρκία δημιουργεί νέα τετελεσμένα επί της θαλάσσης καθώς μετά τον ‘τσαμπουκά’ στο οικόπεδο 3, βάζει γεωτρύπανο δυτικά της Πάφου. Σε άλλο του θέμα γράφει πως σε τρία σημεία στην κόκκινη λίμνη και με την κατάδυση δύτη συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στη λίμνη στο Μιτσερό για την τρίτη βαλίτσα. Αλλού, γράφει πως το Υπουργικό έδωσε το πράσινο φως για ιδιώτες φύλακες στα σχολεία που θα ενισχύσουν την ασφάλεια.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κινήσεις που θα στοιχίσουν», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Λευκωσία λαμβάνει μέτρα που θα έχουν πολιτικο-οικονομικό κόστος για την Τουρκία σε αντίδραση στην ενέργεια της Άγκυρας να προχωρήσει σε γεώτρηση ανοικτά της Πάφου. Αλλού, γράφει ότι είναι πολλά τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ερευνητές στην προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης Σιέρρα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο ακόμα και για το σόναρ. Σε άλλο του θέμα γράφει για γιγάντια κινητοποίηση για προστασία του γιου του «Ορέστη» που επιστρέφει τις επόμενες μέρες στο σχολείο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέες εγγραφές στο ΓεΣΥ παρά την υπόσκαψη», γράφει πως πέραν των 180 χιλιάδων έχουν επιλέξει τον προσωπικό τους ιατρό ενώ χθες το απόγεμα άνοιξαν οι εγγραφές στους παιδίατρους και σε λίγη ώρα είχαν εγγραφεί 16 χιλιάδες παιδιά. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι χλιαρή ήταν η αντίδραση του ΓΓ του ΟΗΕ στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού, γράφει πως στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό θα συνεχιστούν σήμερα οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας σε τρία σημεία που σημαδεύτηκαν χθες.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο «Η επιδρομή στην ΑΟΖ μια δεύτερη εισβολή», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως δεύτερη εισβολή την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να αρχίσει γεώτρηση ανοικτά της Κύπρου με την Κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα και τον Ερντογάν να ζητά τη στήριξη του ΝΑΤΟ. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη συνέχιση των ερευνών για την τρίτη βαλίτσα στη λίμνη στο Μιτσερό. Αλλού, γράφει για τη γέννηση του γιου του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης –
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
07/05/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: