Ένα ανερχόμενο «αστέρι», ο Τζάνικ Σίνερ, κόντρα στον Τσιτσιπά στο όπεν της Ρώμης

File Photo: Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Spanish Rafael Nadal during their Mutua Madrid Open tennis semifinal game played at Caja Magica in Madrid, Spain. EPA, JAVIER LIZON




Μπορεί το όνομά του να είναι ακόμη εντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό του τένις, ωστόσο ο νεαρός Τζάνικ Σίνερ, θεωρείται από τους ειδικούς ως ο πλέον υποσχόμενος Ιταλός τενίστας και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, στον Β’ γύρο του όπεν της Ρώμης.

  • Ο μόλις 17 ετών Σίνερ, που εφέτος άρχισε την διαδρομή του σε επίπεδο ανδρών και αυτήν την στιγμή βρίσκεται νο 263 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε στο κυρίως ταμπλό του φημισμένου τουρνουά με wild card και επιβεβαίωσε όσους πιστεύουν στο ταλέντο του.

Την Κυριακή στον α’ γύρο έκανε την μεγάλη έκπληξη απέναντι στον 29χρονο Αμερικανό Στιβ Τζόνσον, νο 59 στον κόσμο και παρ’ όλο που έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 6-1, πήρε εξίσου εύκολα το δεύτερο με 6-1 και άντεξε στην πίεση του τρίτου, καθώς νίκησε με 7-5.

  • Έτσι, πέτυχε μια ιστορική για τον ίδιο νίκη (η πρώτη του σε masters τουρνουά), πήρε την πρόκριση και πλέον αύριο (14/5), θα τεθεί αντίμετωπος με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, νο 7 πλέον της παγκόσμιας κατάταξης, νικητή πριν από μια εβδομάδα στο Εστορίλ και φιναλίστ στην Μαδρίτη. Ο Τσιτσιπάς αρχίζει στο τουρνουά της Ρώμης, από τον Β’ γύρο ως νο 8 του ταμπλό.

Πριν δύο εβδομάδες, ο Σίνερ πέτυχε στην Βουδαπέστη την πρώτη νίκη της καριέρας του στο ATP Tour και την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τσιτσιπάς αγωνιζόταν στον τελικό του Εστορίλ, αυτός ήταν φιναλίστ στο challenger της Οστράβα. Αυτό τον οδήγησε σε ένα τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από το νο 553 βρέθηκε στο νο 262, ενώ σήμερα «έπεσε» μια θέση.

13/05/2019 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στο No 7 της παγκόσμιας κατάταξης “σκαρφάλωσε” μετά τη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: