Το κατηγορώ φίλης της Livia για την αστυνομία: Για 17η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες (video)




Συγκλονισμό προκαλεί η μαρτυρία στενής φίλης της 36χρονης Livia Florentina Bunea, από την Ρουμανία και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea, των οποίων η εξαφάνιση είχε δηλωθεί στην Αστυνομία στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Υπενθυμίζεται ότι μητέρα και κόρη περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επτά θυμάτων που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ομολόγησε ότι σκότωσε και ακολούθως πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

  • Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η αδελφική φίλη των θυμάτων ανέφερε πως πάρα πολλοί άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί πριν από δύο χρόνια όταν χάθηκαν τα ίχνη μητέρας και κόρης, ωστόσο η απάντηση που λάμβαναν από τις Αρχές ήταν πως υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι μητέρα και κόρη διέφυγαν στα κατεχόμενα.

Η φίλη των θυμάτων αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη τότε τόσο η ίδια όσο και άλλοι φίλοι της 36χρονης και της 8χρονης κορούλας της, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ουδέποτε ζητήθηκε από την ίδια επίσημη κατάθεση παρά την επιμονή της προς τις Αρχές και παρά την επισήμανση της πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η ανήλικη κόρη της Livia δεν επέτρεπαν την μετακίνησή της.

Τόνισε επίσης πως εντός του σπιτιού της Livia βρίσκονταν όλα τα προσωπικά αντικείμενα μητέρα και κόρης, καθώς και τα φάρμακα του παιδιού, γεγονός που έπρεπε να θορυβήσει τις Αρχές.

  • Η φίλη των θυμάτων επεσήμανε εξάλλου πως η μητέρα της Livia, η οποία ήταν πολύ συνδεδεμένη με την κόρη της, την έψαχνε εναγωνίως και εξέφρασε τη θέση πως αν η Livia είχε αποφασίσει να μεταβεί στα κατεχόμενα η μητέρα της τουλάχιστον θα το γνώριζε.

Πέραν από τη φίλη των θυμάτων, τόσο η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού όσο και η σύζυγος του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώτα, είχαν επικοινωνήσει με τις Αρχές, καταγγέλλοντας την εξαφάνιση μητέρας και κόρης, ωστόσο έλαβαν την ίδια ακριβώς απάντηση από την Αστυνομία ότι δηλαδή υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι αυτές διέφυγαν στα κατεχόμενα.

  • «Εγώ δεν πίστεψα στιγμή ότι η Livia έφυγε στα κατεχόμενα και μόλις πληροφορήθηκα για τη δράση του 35χρονου, αμέσως υποψιάστηκα ότι κάτι κακό της συνέβη», ανέφερε στο ΡΙΚ η φίλη της 36χρονης Ρουμάνας, η οποία διατύπωσε την άποψη πως οι Αρχές δεν πήραν στα σοβαρά την καταγγελία της το 2006 και ότι δεν έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Σε δική της παρέμβαση στην κρατική τηλεόραση η Γιώτα Παπαδοπούλου ανέφερε κι αυτή με τη σειρά της ότι προέβη σε κάποιες παραστάσεις προς τις Αρχές, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν η ίδια ότι δηλαδή η Livia και η κόρης της έφυγαν στα κατεχόμενα.

Σηματοδοτήθηκαν τρία σημεία στην Κόκκινη Λίμνη

Τρία σημεία έχουν σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, καθώς οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για εξιχνίαση των δολοφονιών, που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος.

  • Μετά την τοποθέτηση και τρίτης σημαδούρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στη λίμνη με τη χρήση βάρκας, έχουν επιστρέψει στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην όχθη.
  • Παράλληλα, έχει ανασυρθεί και η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείται για να συνδράμει τις έρευνες στον βυθό της λίμνης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναμένεται ότι θα προβεί σύντομα σε δηλώσεις στην Κόκκινη Λίμνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ, philenews

Στο Αρχηγείο της Αστυνομίας Βρετανοί εμπειρογνώμονες της Scotland Yard για τον serial killer

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: