Το Κατάρ συζητά με τη FΙFΑ για τη συμμετοχή 48 ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο




Η πιθανότητα διεύρυνσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 48 ομάδες, ήδη από το 2022, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ Κατάρ και FIFA, αλλά δεν θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, τον Ιούνιο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ντόχα. όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής του αραβικού κράτους, Χαλίντ Αλ-Ναάμα.

«Είμαστε στο τραπέζι με τη FIFA για να συζητήσουμε τον επιχειρησιακό αντίκτυπο: δεν είναι μόνο θέμα ημερομηνιών αλλά και επίπτωσης στην περιοχή. Τους επόμενους τρεις μήνες θα συνεργαστούμε στη βάση αυτής της πρότασης, που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο συνέδριο της FIFA τον Ιούνιο. Σήμερα εργαζόμαστε για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με 32 ομάδες και τίποτα δεν θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της FIFA τον Ιούνιο χωρίς την έγκριση του Κατάρ ως αρχική χώρα υποδοχής», εξήγησε ο Αλ-Ναάμα.

Ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής του Κατάρ 2022 εμφανίστηκε, επίσης, συνετός ως προς την ιδέα ότι και άλλες χώρες του Κόλπου μπορούν να φιλοξενήσουν ένα τουρνουά που θα επεκταθεί στις 48 ομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: