Στο Βελβεντό Κοζάνης ο Αλέξης Τσίπρας: Επισκέφθηκε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς




Τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς του Βελβεντού επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή. Ο κ. Τσίπρας οδηγήθηκε στην αλυσίδα της συσκευασίας των προϊόντων, κυρίως ροδάκινων και μήλων. Οι παραγωγοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε δια χειραψίας αρκετούς από αυτούς και έβγαλε και selfie με κυρίες που του το ζήτησαν.

  • «Σας ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε» του είπε εργάτρια στην αλυσίδα της συσκευασίας, εκφράζοντας τη χαρά της για τον διαχωρισμό του δήμου Βελβεντού από τα Σέρβια.
  • «Μην το λέτε δώρο, δεν ήταν δώρο. Ήταν δίκαιο και γι’ αυτό το κάναμε πράξη», απάντησε ο πρωθυπουργός θυμίζοντας και το βασικό του σύνθημα.

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Οπωροκηπευτικών (ΑΣΕΠΟΠ) Βελβεντού, ο κ. Τσίπρας είχε σύσκεψη με τους υπευθύνους τού συνεταιρισμού, τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, τους υπουργούς που τον συνόδευαν και τους 4 τοπικούς βουλευτές, Θέμη Μουμουλίδη, Γιάννη Θεοφύλακτο, Μίμη Δημητριάδη και Γιώργο Ντζιμάνη.

  • Οι τοπικοί παράγοντες τον ενημέρωσαν για την παραγωγή, αλλά και για τα τοπικά ζητήματα του συνεταιρισμού και κυρίως πώς μπορεί η κυβέρνηση με ένα διαφορετικό μοντέλο συνεταιριστικής πολιτικής να βοηθήσει την παραγωγή και κυρίως την προώθηση των προϊόντων.
  • Ο πρωθυπουργός έκανε σύντομη στάση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση όπου θα στεγαστούν τα προγράμματα επιμόρφωσης νέων αγροτών.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας -που λειτούργησε πριν από μερικούς μήνες- στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.

16/04/2019 13:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Μοίρασε πολλές υποσχέσεις ο πρωθυπουργός: Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, είπε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: