Στην Αθήνα ο Βέμπερ: Από το Ζάππειο η αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ




Στην Αθήνα, και συγκεκριµένα στο Ζάππειο Μέγαρο, µια τοποθεσία µε ισχυρό πολιτικό συµβολισµό, καθώς στις 28 Μαΐου του 1979 ο ιδρυτής της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραµανλής, υπέγραφε την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, ο Μάνφρεντ Βέµπερ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναµένεται να δώσουν το σήµα για την έναρξη της προεκλογικής καµπάνιας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Όπως αναφέρει το Έθνος, μαζί µε τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται στην Ελλάδα οµάδα της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, που θα συναντηθεί µε µέλη της ΟΝΝΕ∆ και θα ενηµερώσει τους περισσότερους από τους 700 προσκεκληµένους για τις ευρωεκλογές αλλά και περισσότερους από 30 δηµοσιογράφους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

∆ηλωτικές του αυξηµένου ενδιαφέροντός του για τα ελληνικά πράγµατα αλλά και της ειδικής σχέσης που έχει δηµιουργήσει µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι τακτικές επισκέψεις, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστηµα, του κ. Βέµπερ στην Ελλάδα.

Στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας παρατηρεί ότι το γεγονός αυτό αποτελεί απάντηση στα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που υποστηρίζουν ότι ο Βαυαρός πολιτικός τρέφει ανθελληνικά αισθήµατα και επισηµαίνει ότι οι δύο άνδρες θα µιλήσουν για το µέλλον της Ευρώπης και δη για τις προτεραιότητες της επόµενης πενταετίας.

Κατά πληροφορίες, η καταπολέµηση της ανεργίας των νέων στη «γηραιά ήπειρο» αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραµµής για τον Μάνφρεντ Βέµπερ. Η επιλογή αυτή αποτυπώνεται στον ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο δηµιουργίας πέντε εκατοµµυρίων νέων και καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας εντός των εποµένων πέντε χρόνων, στο πλαίσιο της προγραµµατικής πρότασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος να ενισχυθούν έµπρακτα εκείνες οι κοινωνικές οµάδες που κατέβαλαν δυσανάλογο βάρος στα χρόνια της οικονοµικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης αναµένεται να υπογραµµίσει την κρισιµότητα των ευρωεκλογών τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Ειδικότερα, πρόκειται να επαναλάβει πως η ενίσχυση του ΕΛΚ µπορεί να εγγυηθεί την αναχαίτιση των δυνάµεων του λαϊκισµού, ενώ θα τονίσει ότι το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών πρέπει να αποτελέσει προάγγελο πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, εν όψει των εθνικών εκλογών.

 

Κόντρα κορυφής στην Ολομέλεια της Βουλής “με φόντο” την Παιδεία: Σήμερα η ψηφοφορία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: