“Ξεχωρίζει” ο Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020




Καθώς η επίσημη λίστα των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος για το Δημοκρατικό Κόμμα τελεί υπό διαμόρφωση, οι σημαντικότεροι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούν στοιχεία για την πορεία των οικονομικών τους, προκειμένου να εισέλθουν ανταγωνιστικά στην προεκλογική εκστρατεία, μεταδίδει το ABC News.

  • Παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών (FEC) να δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά τους στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, μέχρι την 15η Απριλίου, οι πιο σημαντικοί υποψήφιοι επιδιώκουν να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα αρχικά ποσά που έχουν συγκεντρώσει, αλλά και τον αριθμό των προσώπων που προχώρησαν σε δωρεές στις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να παρουσιάσουν τον δυναμισμό, αλλά και την βάση των υποστηρικτών των προεκλογικών εκστρατειών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τους υποψηφίους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Μέχρι στιγμής, οι Γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ και Καμάλα Χάρις από την Καλιφόρνια, όπως επίσης και ο δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα) Πέτε Μπάτιγκιεγκ έχουν δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της προσπάθειας για την συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο των προεκλογικών εκστρατειών τους, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

  • Τα νούμερα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εντυπωσιακά, παρά τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την συμμετοχή τους σε έναν από τους μεγαλύτερους προκριματικούς κύκλους, στην μοντέρνα πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.
  • Τα σύνολα των ποσών που έχουν συγκεντρωθεί δίνουν επίσης, μία αρχική εικόνα αναφορικά με το ποιοι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις δημόσιες συζητήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του προκριματικού κύκλου.

Οι συζητήσεις αυτές, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Ιουνίου στο Μαϊάμι (Φλόριντα).

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), ένας υποψήφιος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μία δημόσια συζήτηση, εάν έχει λάβει δωρεές από τουλάχιστον 65.000 πολίτες σε 20 πολιτείες, με το ελάχιστο όριο δωρητών να έχει προσδιοριστεί στους 200 δωρητές από κάθε πολιτεία.

  • Ο Μπέρνι Σάντερς έχει συγκεντρώσει 18,2 εκατομμύρια δολάρια από 525.000 δωρητές μέσα στις πρώτες 41 ημέρες της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο ίδιος εισήλθε στην προκριματική εκλογική κούρσα έχοντας από πριν μία ενεργό βάση υποστηρικτών, ενώ η προεκλογική του εκστρατεία ενεργοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

Το οικονομικό ύψος της μέσης δωρεάς στην προεκλογική εκστρατεία του Σάντερς καταγράφηκε στα 20 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Από τα χρήματα αυτά, ποσοστό 99,6% συγκεντρώθηκε διαδικτυακά, ενώ ποσοστό 99,99% των δωρητών έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν και σε νέα δωρεά χρημάτων.

  • Αναφορικά με τα χρήματα που έχει η προεκλογική εκστρατεία του Σάντερς από την διεξαγωγή προηγούμενων προεκλογικών εκστρατειών για την Γερουσία, το συνολικό ποσό οικονομικής ρευστότητας που διαθέτει σήμερα, φτάνει στα 28 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς, το ποσό αυτό τους θέτει σε μία προνομιακή θέση για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και σε παναμερικανικό επίπεδο.

  • “Αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα έχει την οικονομική βάση, αλλά και την προσφορά εθελοντών για να διεξάγει ανταγωνιστικό προεκλογικό αγώνα σε κάθε πολιτεία και στο πλαίσιο του προκριματικού κύκλου,” δήλωσε ο Τζεφ Γουέιβερ που ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς το 2016 και σήμερα έχει θέση υψηλόβαθμου συμβούλου για την προεκλογική εκστρατεία του βετεράνου γερουσιαστή το 2020.
  • Ο ίδιος επεσήμανε επίσης, ότι η αναφερόμενη προεκλογική εκστρατεία συγκέντρωσε τα διαθέσιμα σήμερα, οικονομικά ποσά, ταχύτερα από το 2016, οπότε και χρειάστηκαν 100 ημέρες για να συγκεντρώσουν το ίδιο ποσό, ενώ είχαν απαιτηθεί 146 ημέρες για τον ίδιο αριθμό εγγεγραμμένων δωρητών.

Η Γερουσιαστής Καμάλα Χάρις συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια από 218.000 δωρητές, μετά τα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής της εκστρατείας να γίνονται γνωστά προχθές το βράδυ.

  • Η προεκλογική της εκστρατεία άρχισε επίσημα την 21η Ιανουαρίου, που είναι η ημέρα που έχει αφιερωθεί στην μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.
  • Ποσοστό 98% των δωρεών που έχει λάβει η Χάρις ήταν μικρότερες των 100 δολαρίων, ενώ ποσοστό 99,45% των δωρητών της, μπορούν να συνεισφέρουν και πάλι, σύμφωνα με την προεκλογική της εκστρατεία.

Ο Πέτε Μπάτιγκιεγκ έχει συγκεντρώσει το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, παρά το γεγονός ότι άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για τον προκριματικό κύκλο, ενώ ήταν πρακτικά άγνωστος σε παναμερικανικό επίπεδο.

Ωστόσο, έχει προκαλέσει ουσιαστική προσοχή στην υποψηφιότητά του κατά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς εμφανίζεται σε προεκλογικές εκδηλώσεις και σε πολιτείες όπως, η Νότια Καρολίνα και η Αϊόβα.

  • Σε συνολικό επίπεδο υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, υπάρχουν μέχρι στιγμής, 16 επίσημες υποψηφιότητες, ενώ τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών τους, θα αποτελέσουν το αρχικό ουσιαστικό κριτήριο για την δυναμική υποψηφιότητάς τους, αλλά και για το πόσο αποτελεσματικοί είναι στην συγκέντρωση χρημάτων, από τα πρώτα στάδια του προεκλογικού αγώνα.

Οι προσδοκίες για το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μπέτο Ο’Ρουρκ είναι επίσης μεγάλες, μετά την ανακοίνωση της προεκλογικής του εκστρατείας για την συγκέντρωση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά το πρώτο 24ωρο από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

03/04/2019 11:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Κάνει πίσω ο Τραμπ και μεταθέτει την αντικατάσταση του Obamacare για μετά το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: