“Απάντηση” Κιλιτσντάρογλου μετά την επίθεση: Δεν θα υποχωρήσω ούτε ένα χιλιοστό

Turkey’s main opposition Republican People’s Party (CHP) leader Kemal Kilicdaroglu (C) is punched by a man as he was attacked by a nationalist group during the funeral of a Turkish soldier in Cubuk district, near Ankara, Turkey 21 April 2019. EPA, HARUN OZALP TURKEY OUT
«Είμαι έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου, δεν θα υποχωρήσω ούτε χιλιοστό», δήλωσε ο ηγέτης τηςαντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την επίθεση που δέχτηκε στην κηδεία Τούρκου στρατιώτη στην Άγκυρα.

«Γιατί δεν θέλουν να πάω στην κηδεία του ηρωομάρτυρα; Νομίζουν πως αν επιτεθούν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν θα πάει στην κηδεία. Θα πάω, είναι ηρωομαρτυρες των 82 εκατομμυρίων», ανέφερε.

Η ταυτότητα του δράστη που επιτέθηκε με γροθιά στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει εξακριβωθεί και η αστυνομία τον αναζητά ήδη. Έχουν επίσης εξακριβωθεί και οι ταυτότητες των άλλων πέντε δραστών.

Πρόκειται για μια ομάδα που φώναζε συνθήματα εναντίον του PKK και στη συνέχεια επιτέθηκε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με γροθιές και κλωτσιές.

Αμέσως παρενέβη η αστυνομία και μαζί με τους φρουρούς του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον φυγάδεψαν σε ένα σπίτι κοντά στην κηδεία και αργότερα με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο οδηγήθηκε με τη συνοδεία της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Η εισαγγελία Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή και για προβοκάτσια.

Ξεκίνησε επίσης έρευνα για να διακριβωθεί εάν η νομαρχία Άγκυρας είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας κατά την κηδεία.

Ο εκπρόσωπος του CHP Φαϊκ Οζτράκ κάλεσε τον νομάρχη Άγκυρας και τον Υπουργό Εσωτερικών να παραιτηθούν, προσθέτοντας ότι η επίθεση δεν είναι μια απλή προβοκάτσια αλλά ένα οργανωμένο επεισόδιο.

Την επίθεση καταδίκασε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφέροντας ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παραβεί τους νόμους και πως θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε απαράδεχτη την επίθεση, λέγοντας πως δεν θα επιτρέψουν κανένα είδος βίας να επισκιάσει την πολιτική.


ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 21/04/2019 20:49

Απρόκλητη επίθεση από μαινόμενο πλήθος δέχτηκε ο Κιλιτσντάρογλου στην Άγκυρα (video)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal