Ο Τσιτσιπάς «οδηγός» στο NextGen, αλλά και στην τέταρτη θέση της κατάταξης του ΑΤΡ Finals




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 4η θέση της κατάταξης του ATP Finals.

Το τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες της σεζόν, διεξάγεται κάθε Νοέμβριο στο Λονδίνο, με τον 20χρονο Έλληνα τενίστα να κατέχει -για την ώρα- την 4η θέση της κατάταξης, πίσω από τους Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ.

  • Όμως ταυτόχρονα είναι «οδηγός» στο NextGen της ΑΤΡ, δηλαδή στην 8άδα κάτω των 21 ετών. Στο τουρνουά αυτό μετέχουν οι καλύτεροι οκτώ νέοι της χρονιάς και ο Τσιτσιπάς είναι πρώτος μέχρι στιγμής, όπως ήταν και πέρυσι, και μάλιστα ο Έλληνας άσος αγωνίστηκε στο Μιλάνο και κατέκτησε το τρόπαιο αήττητος. Στον τελικό είχε αντιμετωπίσει τον 19χρονο Αυστραλό Άλεξ Ντε Μίναουρ και τον νίκησε 3-1 σετ.

Πίσω από τον Τσιτσιπά ακολουθούν ο 19χρονος Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ (νο 20), ο 20χρονος Αυστραλός Άλεξ Ντε Μίναουρ (νο 25), ο 21χρονος Αμερικανός Φράνσις Τιαφό (νο 30) και ο 18χρονος Καναδός Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ (νο 33), ο οποίος εξελίσσεται στην μεγάλη αποκάλυψη της σεζόν. Πολύ πίσω από αυτούς τους πέντε βρίσκονται οι υπόλοιποι, με τον 19χρονο Σέρβο Μίομιρ Κετσμάνοβιτς (νο 88), να είναι ο πιο ισχυρός.

Μέσα στο 2019 ο Τσιτσιπάς έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Μονπελιέ και έχει ήδη φτάσει τους 1.460 βαθμούς, με αποτέλεσμα να ανέβει για πρώτη φορά στο νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, όταν πέρυσι τέτοια εβδομάδα είχε μόλις 229 βαθμούς και βρισκόταν στην 76η θέση.

03/04/2019 13:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ουδέποτε στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας το ίδιο ζευγάρι στον τελικό για τρίτη χρονιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: