Έχασε την μάχη για την ζωή ο πρωτοπόρος του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, Τζίμι Μπανκς




Ο Aμερικανός πρωτοπόρος του ποδοσφαίρου Τζίμι Μπανκς πέθανε χθες σε ηλικία 54 ετών μετά από μια μάχη με καρκίνο του παγκρέατος, όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

  • Ο γεννημένος στο Μιλγουόκι αμυντικός, και ο συμπαίκτης Ντεσμποντ Άρμστρονγκ έγιναν οι δύο πρώτοι Αφροαμερικανοί που συμπεριλήφθηκαν σε μια ομάδα των ΗΠΑ για Μουντιάλ, όταν συμμετείχαν στο τουρνουά του 1990. Ο Μπανκς έκανε δύο εμφανίσεις σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, στις ήττες από Ιταλία (1-0) και Αυστρία (2-1), ενώ είχε συνολικά 36 εμφανίσεις με τις ΗΠΑ.

«Όλη η οικογένεια ποδοσφαίρου των ΗΠΑ είναι βαθιά λυπημένη για το θάνατο του Τζίμι Μπανκς», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κάρλος Κορδέιρο. «Σε μια εποχή που λίγοι Αφροαμερικανοί παίκτες έφταναν στο ελίτ του αθλήματος, η παρουσία του Τζίμι για την εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 ενέπνευσε μια νέα γενιά να φτάσει στο ίδιο επίπεδο. Ως παίκτης, προπονητής και μέντορας θα αφήσει ένα μόνιμο αντίκτυπο στο άθλημα αυτής της χώρας, ιδιαίτερα οι άοκνες προσπάθειές του να αναπτύξει το παιχνίδι μέσω των εσωτερικών ποδοσφαιρικών προγραμμάτων της πόλης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
27/04/2019 11:51

Εξι ημέρες πριν πεθάνει ο Τίτο Βιλανόβα έπεισε τον Μέσι να μείνει στην Μπαρτσελόνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: