Ανασύρθηκε η βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη: Η Κύπρος άφωνη παρακολουθεί το φρικτό σκηνικό




Σε ενήλικη γυναίκα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.

Ο κ. Σιάηλος είπε ότι η δεύτερη βαλίτσα δεν θα ανασυρθεί σήμερα, αλλά το πιθανότερο αύριο, και πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί και τρίτη βαλίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το βάρος των ερευνών θα πέσει στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο εκεί όπου κατ΄ ισχυρισμό του 35χρονου πέταξε το άψυχο σωματάκι της 6χρονης Σιέρας, κόρης της Μαρί Ρόουζ.

Αύριο στη λίμνη Μεμί θα μπουν και πάλι δύτες και θα ερευνήσουν τα κρίσιμα σημεία με τη χρήση σκάφανδρου ενώ οι αρχές έχουν έτοιμο και νέο πλάνο πέραν από τους δύτες και το σκάφανδρο και σύμφωνα με πληροφορίες αν δεν καρποφορήσουν οι έρευνες θα επιστρατευτεί και σόναρ από το εξωτερικό.

Η λάσπη δυσκολεύει το έργο στην κόκκινη λίμνη

Έρευνες θα πραγματοποιηθούν και στην κόκκινη λίμνη με τη χρήση ρομποτικής κάμερας για να εντοπιστεί ξανά η δεύτερη βαλίτσα καθώς λόγω της λάσπης παρατηρούνται μεγάλες δυσκολίες με την ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Όσον αφορά τη σορό που ανασύρθηκε σήμερα από την κόκκινη λίμνη, η νενομισμένη νεκροτομή αναμένεται να διενεργηθεί την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιάηλος είπε ότι «μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από τη λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία μέσα είχε πτώμα γυναίκας και επίσης ένα τσιμεντοπλόκ».

Η σορός, η οποία εξετάστηκε από ιατροδικαστή, βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση, ανέφερε.

Είπε ότι θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας.

Ερωτηθείς αν οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα ή αύριο, είπε ότι «σήμερα οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω για σκοπούς διερεύνησης. Δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης».

Ερωτηθείς αν η δεύτερη βαλίτσα θα ανασυρθεί σήμερα, απάντησε: «Όχι. Δεν θα ανασυρθεί σήμερα, θα διερευνηθεί η τοποθεσία, θα γίνει έλεγχος του μέρους και ανάλογα με το τί θα αποφασίσει ο ειδικός θα ακολουθήσει, το πιθανότερο αύριο, η ανάσυρση της».

Ερωτηθείς αν έχει εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα, είπε ότι «μέχρι στιγμής όχι δεν έχει εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις κατά πόσο η σορός στην ταξιδιωτική βαλίτσα ανήκει σε παιδί, είπε ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός ανήκει σε «μεγάλη γυναίκα. Άρα συμπεραίνουμε ότι δεν θα είναι το μωρό».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις ο αριθμός των θυμάτων να είναι μεγαλύτερος, είπε ότι «αυτό δεν μπορώ να το πω. Ο ύποπτος να ξέρετε ότι ανακρίνεται καθημερινά».

Φρίκη δίχως τέλος στην Κύπρο: Ανασύρθηκε βαλίτσα με σορό από την Κόκκινη Λίμνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: