Παραδέχθηκε τη λάθος απόφαση του ο Τραμπ: Ναι, θα μείνουν οι στρατιώτες μας στη Συρία…




Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση ότι όλα τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από τη Συρία, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στα μέλη του Κογκρέσου ότι συμφωνεί τώρα “100%” με τη διατήρηση στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Μια ομάδα γερουσιαστών και βουλευτών και από τα δύο κόμματα, έστειλαν επιστολή στον κ. Τραμπ, στον οποίο έγραψαν ότι επικροτούν την απόφασή του να διατηρήσει μία μικρή στρατιωτική δύναμη στη Συρία.

«Υποστηρίζουμε να παραμείνει μια μικρή αμερικανική δύναμη σταθερότητας στη Συρία», είχαν γράψει οι βουλευτές και οι γερουσιαστές, προσθέτοντας ότι μια δύναμη που περιλαμβάνει ένα μικρό αριθμό στρατιωτών και δυνάμεις από τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της σταθερότητας και την αποτροπή της επιστροφής του ISIS.

Σε ένα αντίγραφο της επιστολής που έχει στη διάθεση του το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε μια παράγραφο στην επιστολή σχετικά με τους στόχους των ΗΠΑ στη Συρία.

Έγραψε: «Όπως και εσείς, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθούν όλα τα κέρδη στη Συρία, Το ISIS δεν επιστρέφει ποτέ, το Ιράν δεν ενθαρρύνεται και εδραιώνουμε τα κέρδη μας και εξασφαλίζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στη Γενεύη για τα αμερικανικά συμφέροντα».

«Συμφωνώ 100%, όλα γίνονται», απάντησε ο Πρόεδρος Τραμπ γράφοντας ο ίδιος την επιστολή την οποία και υπέγραψε.

Οριστικό: Η Αμερική ακυρώνει την παραγγελία των F-35 αν η Τoυρκία εγκαταστήσει τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: