Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο: Η χώρα ανέλαβε το Davis Cup




Την ευκαιρία να δει από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά θα έχει το ελληνικό κοινό. Η ΕΦΟΑ είχε υποβάλει αίτημα προς την ITF, για να αναλάβει η Ελλάδα τη διοργάνωση του Davis Cup (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών) και η Επιτροπή της παγκόσμιας Ομοσπονδίας πριν από λίγη ώρα αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση στην χώρα μας.

  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club, το οποίο πέρυσι είχε αναλάβει και φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία τους αγώνες του Fed Cup (Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών) και μάλιστα η Εθνική γυναικών με την Μαρία Σάκκαρη στο δυναμικό της, είχε πετύχει την άνοδο κατηγορίας.

Τώρα, θα είναι η σειρά της Εθνικής ανδρών, με την οποία θα αγωνιστεί και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μαζί με τους Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη. Αρχηγός της Αποστολής θα οριστεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς με Εθνικό προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και Εκπρόσωπο-Συντονιστή από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. τον αναπληρωτή Έφορο Αγωνιστικού Διονύση Κοντονή.

  • Η χώρα μας αγωνίζεται στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, στο οποίο συμμετέχουν 8 χώρες. Αντίπαλοι της Ελλάδας, θα είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Εσθονία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μαυροβούνιο και η Πολωνία.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς δήλωσε: « Εκφράζοντας ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού τένις, θέλω να ευχαριστήσω την Διεθνή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στην Ε.Φ.Ο.Α. και είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη. Δύο συνεχόμενα χρόνια, αναλαμβάνουμε Παγκόσμιες Διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την αγάπη και εκτίμηση προς την Ε.Φ.Ο.Α. της διεθνούς οικογένειας του τένις. Άλλη μια φορά ο Γιάννης Μυτιληναίος φιλοξενεί γενναιόδωρα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club τις Εθνικές μας ομάδες. Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σηματοδοτεί την άνοδο της Εθνικής μας και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020».

06/03/2019 14:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Giannis για την Ελλάδα: Θα ήθελα τα παιδιά μου να επιστρέψουν, να δουν πού μεγάλωσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: