Ο Σταϊκούρας ομιλεί για “τα νταούλια” των “μαρξιστών”: Ειρωνεύεται τη ΝΔ ο Αλέξης Χαρίτσης




Απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, ο Τομέαρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει:

«Ο κ.Τσακαλώτος άφησε τους “κύκλους” & έπιασε το Τwitter. Μάλλον οι μηχανισμοί των αγορών “φοβήθηκαν τα νταούλια” των “μαρξιστών”. Επί της ουσίας της κριτικής για υπερφορολόγηση οικονομίας & κοινωνίας, “κιχ”. Προφανώς, η αξιοπιστία δεν είναι το ισχυρότερο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ & του ίδιου».

Χαρίτσης: Στις πόσες διαψεύσεις καίγεται τελικά η ΝΔ;

«Η Moody’s δεν έλαβε υπόψη της την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης και προχώρησε σε αναβάθμιση – έκπληξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2 βαθμίδες!».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και προσθέτει: «Αλήθεια, στις πόσες διαψεύσεις καίγεται τελικά η ΝΔ;».

Handelsblatt: H Moody΄s αναβαθμίζει την Ελλάδα και ξαναβλέπει πιο αισιόδοξα την πιστοληπτική της ικανότητα

«Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody΄s αναβαθμίζει την Ελλάδα και ξαναβλέπει πιο αισιόδοξα την πιστοληπτική της ικανότητα», γράφει η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Οι λόγος της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους. Επιπλέον συνέβαλαν και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας. Την προοπτική η Moody΄s την μετέβαλε από «θετική» σε «σταθερή» που ήταν πριν, κάτι που σημαίνει ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν βλέπει κάποια μεταβολή στο άμεσο μέλλον. Η αξιολόγηση έχει σημασία», τονίζει η Handelsblatt, «διότι επηρεάζει τον τόκο τον οποίο πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα όταν δανείζεται. Όσο καλύτερη η αξιολόγηση τόσο μικρότερο είναι το επιτόκιο», όπως γράφει.

Πανηγυρίζει ο Ευκλείδης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: