Η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο Αμερικανούς πιλότους και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, λέει ο Βαν Χόλλεν




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Με ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο του, ο γερουσιαστής Κρίστοφερ Βαλ Χόλλεν (Δημοκρατικός από το Μέριλαντ), κάλεσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι εάν προχωρήσει και αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, δεν δικαιούται να παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά F-35.

Ο κ. Βαν Χόλλεν αντιδρούσε στο κείμενιο του πρακτορείου Bloomberg (ΕΔΩ) ότι η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την αμερικανική πρόταση για να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα Patriot.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής έχει αναδειχθεί σε πολέμιο της Τουρκίας και είναι αυτός που βρίσκεται πίσω απ’ ολες τις προσπάθειες για πάγωμα της παράδοσης των F-35 στη χώρα. Τα 2 που ήδη έχει αγοράσει η Τουρκία βρίσκονται σε βάση στην Αριζόνα και δεν πρόκειται να παραδοθούν εάν η Άγκυρα παραλάβει τους S-400.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαν Χόλλεν ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη που θα γίνει με τον Ερντογάν το φθινόπωρο, οπότε και αναμένεται να εγκατασταθεί σε τουρκική βάση το ρωσικό σύστημα. Επίσης αναμένεται ο κατάλογος με τις κυρώσεις που ζήτησε ο γερουσιαστής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο.

Το μήνυμα του γερουσιαστής έχει ως εξής:

  • “Ο (Πρόεδρος) Τραμπ πρέπει να καταστήσει σαφές: Εάν η Τουρκία αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400 από τον (Βλαντιμίρ) Πούτιν, δεν θα λάβει το (αμερικανικό μαχητικό) F-35. Τελεία. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Τουρκία να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πιλότων μας και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ. Θέλουν να εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ;”

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι ο προσωρινός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Πατ Σάναχαν, δήλωσε ότι εργάζεται για να πείσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τα σχέδια για να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, λέγοντας ότι θα έθεταν σε κίνδυνο τις προοπτικές να πουλήσει η Αμερική στη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ το αεροσκάφος F-35. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Πεντάγωνο στην Τουρκία: Οι S-400 και τα F-35 δεν είναι συμβατά συστήματα, μην τους πάρετε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: