Έντονη αντίδραση Κόρμπιν για τη μετάδοση από τα social media του βίντεο του μακελάρη




Οι πλατφόρμες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μπορούν να αντιδρούν πιο γρήγορα και να σταματούν την απευθείας μετάδοση γεγονότων, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, μετά την απευθείας μετάδοση από έναν ένοπλο ενός μακελειού στη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα.

Ο ένοπλος μετέδωσε ζωντανά πλάνα στο Facebook της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 50 μουσουλμάνοι σε δύο τεμένη. Τα πλάνα διαδόθηκαν γρήγορα σε όλο το διαδίκτυο και εξακολουθούσαν να είναι διαθέσιμα σε διάφορες πλατφόρμες, περιλαμβανομένου του Twitter, πολλές ώρες αργότερα.

«Οι πλατφόρμες των ιστοστόπων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες έπαιζαν όντως ένα βίντεο που έφταιξε αυτό το άτομο το οποίο κατηγορείται για φόνο…. σε όλο τον κόσμο, αυτό σίγουρα πρέπει να σταματήσει», είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στο Sky News.

«Εκείνοι που ελέγχουν και είναι ιδιοκτήτες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αντιμετωπίσουν αμέσως το θέμα αυτό και να σταματούν τη μετάδοση τέτοιων πραγμάτων. Όμως αυτό έχει να κάνει με το όλο θέμα της ρύθμισης των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.

17/03/2019 13:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

 

Ένας Ισραηλινός νεκρός και δύο τραυματίες μετά από επίθεση Παλαιστινίου στην Δυτική Όχθη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: