Το πάρκο του Παυσίλυπου στην Καρδίτσα, με τα δεκάδες παγώνια, πόλος έλξης επισκεπτών




Έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης θα διαπιστώσει ο επισκέπτης μόλις βρεθεί στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για το Παυσίλυπο, όπου αποτελεί έναν τόπο ανάπαυλας, αναψυχής και συνάντησης, που αγαπούν ιδιαίτερα οι Καρδιτσιώτες.

  • Δέντρα, λουλούδια, διάδρομοι ειδικά διαμορφωμένοι για περίπατο, τη μεγαλύτερη παιδική χαρά της πόλης, αλλά και αναψυκτήριο για ένα δροσερό παγωτό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή έναν ζεστό καφέ τις μέρες του χειμώνα, μπορεί να απολαύσει ο καθένας, που θα βρεθεί σε αυτό τον χώρο, η έκταση του οποίου ανέρχεται σε 50 στρέμματα. Στο άλσος διαβιούν και δεκάδες παγώνια, τα οποία κινούνται καθημερινά ελεύθερα ανάμεσα στους επισκέπτες δίνοντας μια ξεχωριστή νότα.!

«Το πάρκο του Παυσίλυπου είναι η “καρδιά” και ο “πνεύμονας” της πόλης, ένας χώρος που πραγματικά παύει τη λύπη, γι’ αυτό και αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για τους Καρδιτσιώτες κάθε ηλικίας, αλλά και για κάθε επισκέπτη της πόλης. Τα τελευταία χρόνια καθιερώσαμε το άλσος ως το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με την φιλοξενία του θεματικού πάρκου της “Παυσιλυπούπολης”», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, όπου το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του πάρκου, προσθέτει, «παντρεύεται» με αγαπημένα παραμύθια των παιδιών και δημιουργικές δραστηριότητες την λειτουργία του αναψυκτηρίου.

  • Το Παυσίλυπο, τόπος συνάντησης των νέων ανθρώπων της πόλης αλλά και χώρος ψυχαγωγίας, καθώς διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, δέχθηκε πολλές αναμορφώσεις ξεκινώντας από το 1932 παίρνοντας τη σημερινή μορφή του με την τελευταία ανάπλαση που έγινε το 1992, στηριγμένη σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 1986.

Σήμερα, το Παυσίλυπο αποτελεί τον βασικό χώρο των Καρδιτσιωτών για βόλτα και τέρψη κυρίως τις Κυριακές και τις γιορτές, μια όαση στο τσιμέντο και στις πολυκατοικίες που το περιβάλλουν, υποσχόμενο πως θα βρίσκεται εκεί αγέρωχο και για τις επόμενες γενεές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να καταλήξει ο κ. Αλεξάκος: «Ως δήμος Καρδίτσας δίνουμε έμφαση στην καλή συντήρηση τού πρασίνου και την καθαριότητα του χώρου, προχωρήσαμε τα τελευταία χρόνια στην αντικατάσταση των οργάνων και την πιστοποίηση της παιδικής χαράς, αναβαθμίσαμε και τη λειτουργία του αναψυκτηρίου και προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα την αντικατάσταση του αστικού εξοπλισμού. Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε και να αναβαθμίσουμε τον χώρο, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και τις επόμενες δεκαετίες.»

Δοκιμάζεται η Σαμοθράκη: Εγκλωβίστηκε οδηγός, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός στη Θράκη (photos,videos)

23/02/2019 10:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Ζώη
Τρίκαλα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: