Το μοναδικό κανάλι που έθεσε ερώτηση στους Τσίπρα-Ερντογάν ήταν το OPEN TV (video)

Ο δημοσιογραφός του OPEN Χρήστος Τσιγουρής στη συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών, Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019. Φωτογραφία Hellas Journal.
Το OPEN TV βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά τη μαραθώνια συνάντηση των δύο αρχηγών κρατών, ενώ ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσιγουρής ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που έθεσε ερώτηση στους δύο.

Ο Χρήστος Τσιγουρής έθεσε το ερώτημα κατά βάση στον Ελληνα Πρωθυπουργό για το αν και κατά πόσο ο χρόνος της επίσκεψης είναι στο σωστό timing: Οι δύο ηγέτες απάντησαν ως εξής:

«Πιστεύω ότι δύο γειτονικές χώρες ιδίως όταν έχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν οφείλουν να έχουν τακτικές συνομιλίες, ανοιχτά κανάλια συνεννόησης και ειδικότερα στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ λοιπόν ότι η κριτική που ενδεχομένως να ασκείται από ορισμένους οδηγεί σε τέλμα, αδράνεια και επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους. Αν δεν είχαμε τακτική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν δεν θα είχαμε αποτρέψει κλιμακώσεις επικίνδυνες. Θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ μας», ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα.

«Σε λίγο καιρό θα έχουμε μία μεγάλη διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Θα συνοδευτώ από επιχειρηματίες και τότε θα συνάψουμε διάφορες συμφωνίες. Πρόκειται για μία Διάσκεψη Κορυφής. Οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φιλίες και φίλους και όχι εχθρότητες. Εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και έτσι θα συνεχίσουμε», σχολίασε ο πρόεδρος Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal