Στον οικονομικό διάλογο υψηλού επιπέδου στην Τουρκία συμπροεδρεύουν Κατάινεν και Μπουλτς




Στην Τουρκία θα βρεθούν αύριο, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, υπεύθυνος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα και η Επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, όπου θα συμπροεδρεύσουν στον οικονομικό διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας με τον Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας και Οικονομικών Berat Albayrak.

  • Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο Αντιπρόεδρος και η Επίτροπος θα συναντηθούν επίσης με την κυρία Ruhsar Pekcan, Υπουργό Εμπορίου, τον κ. Faruk Kaymakci, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρήσεων της ΕΕ και της Τουρκίας, για ανταλλαγή των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Αργότερα μέσα στη μέρα η Επίτροπος Μπουλτς, μαζί με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Mehmet Cahit Turhan, θα παραβρεθούν στην υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Halkalı-Kapıkule.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο οικονομικής βοήθειας ΕΕ-Τουρκίας, το οποίο θα συνδέει άμεσα την Ευρώπη και την Ασία μέσω της Τουρκίας. Την επόμενη μέρα, 1η Μαρτίου, η Επίτροπος Μπουλτς θα συναντηθεί με τον Binali Yıldırım, Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, και θα συμμετάσχει στον διάλογο θαλάσσιων επιχειρήσεων στο Τουρκικό Ναυτικό Επιμελητήριο.

ΚΥΠΕ
27/02/2019 14:04

Αυξάνονται οι νεκροί του δυστυχήματος στο Κάιρο: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: