Σε κατ’οίκον περιορισμό οι γονείς του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι

File Photo: Former Italian Prime Minister Matteo Renzi delivers his speech at the ‘Leopolda 9’ event in Florence, Italy, 21 October 2018. EPA, CLAUDIO GIOVANNINI
Σε κατ΄οίκον περιορισμό ετέθησαν οι γονείς του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, Ματτέο Ρέντσι, από την δικαιοσύνη της χώρας.

  • Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, κατηγορούνται από τους δικαστικούς της Φλωρεντίας για έκδοση αποδείξεων που σχετίζονται με ανύπαρκτες εμπορικές συναλλαγές και για δόλια χρεοκοπία.

Η έκδοση αυτών των αποδείξεων αφορά την περίοδο από το 2015 μέχρι το 2018, ενώ το δεύτερο αδίκημα σχετίζεται με την περίοδο 2010-2013.

  • Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, στο παρελθόν, είχε δηλώσει ότι «στην περίπτωση που ο πατέρας του έχει παραβιάσει τον νόμο, θα πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά, πιο αυστηρά από τους άλλους Ιταλούς πολίτες».
  • Σήμερα, όμως, έγραψε στο διαδίκτυο ότι «αναμένει με ανυπομονησία την δίκη, διότι όσοι είδαν τα διάφορα στοιχεία, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει ληφθεί ποτέ άλλοτε ένα τόσο ασύλληπτο και υπερβολικό μέτρο».

Σχετικά με την σημερινή εξέλιξη, τέλος, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, τόνισε: «Η σύλληψη των γονιών του Ρέντσι; Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να γιορτάσουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
18/02/2019 22:44

Παραίτηση προέδρου τουρκικής Βουλής: Θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal