“Πλατύ κάλεσμα” Τσίπρα στα “ορφανά” ΓΑΠ και Σημίτη για δημιουργία προοδευτικού μετώπoυ




Ένα πλατύ κάλεσμα θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκκληση του Πρωθυπουργού έγινε μετά την παράσταση που έδωσαν χθες τα “ορφανά” του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου (ΓΑΠ). Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να συνωστίζονται κοντά στην κρατική εξουσία.

«Η απεύθυνση είναι πλατιά και αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προοόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτοί οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ευελπιστεί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό η Φώφη Γεννηματά ή ο Σταύρος Θεοδωράκης, αρκέστηκε να πει ότι η πρότασή του «είναι ειλικρινής και απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής αυτούς τους δύο κινδύνους» (ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερες επιλογές) όπως είπε.

Ρωτήθηκε, τέλος, αν θα έχουμε και εθνικές εκλογές τον Μάιο, και απάντησε: «Εχουμε ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια ημέρα».

— «Δεν υπάρχει θέμα λίστας», τόνισαν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Διαψεύδει ότι μίλησε για εκλογές τον Μάιο ο Βούτσης: Διαβάστε ακριβώς τι είπα, προέτρεψε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: