“Αισθάνομαι σίγουρος για μετάλλιο” δηλώνει ο Κώστας Μπανιώτης για την Γλασκώβη




“Αισθάνομαι σίγουρος για ένα μετάλλιο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπανιώτης μιλώντας στο “Πρακτορείο FM104,9”, καθώς ολοκληρώνεται η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη (1-3 Μαρτίου).

O αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ξεκαθάρισε πως το… δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης θα είναι ο προκριματικός: “Δεν κρύβομαι. Έχω κι εγώ σαν στόχο το μετάλλιο. Είναι δύσκολος ο προκριματικός της Παρασκευής με 35 αθλητές από όλη την Ευρώπη και είναι μόνο οκτώ (8) οι θέσεις που οδηγούν στον τελικό που είναι την επόμενη είναι μέρα και ελπίζω φυσικά να είμαι εκεί”.

Αναφορικά με την επίδοση που ενδεχομένως του χαρίσει ένα μετάλλιο, ο Μπανιώτης επεσήμανε: “Πέρυσι στην Ταραγόνα έκανα 2,24μ. Πιστεύω πως εκεί γύρω θα είναι οι προσπάθειες. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο και τα άκυρα άλματα. Πηγαίνω στη Γλασκώβη με την 5η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη (2,27μ.). Έχει πάει πολύ καλά η προετοιμασία και νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου. Θα δουλέψω σκληρά μέχρι την επόμενη εβδομάδα και εν συνεχεία θα επικεντρωθώ στον προκριματικό”.

Έχοντας ο ίδιος ως καλύτερη επίδοση ένα άλμα στα 2,34μ., ο 33χρονος άλτης του ύψους τονίζει για το πώς φτάνει κανείς σε αυτή την επίδοση: “Το δικό μας αγώνισμα έχει να κάνει με μεγιστοποίηση της απόδοσης. Πρέπει ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά να είναι στο top για να κάνεις αυτή την επίδοση. Παίζουν, δηλαδή, πολλοί παράγοντες ρόλο και χρειάζεται να είσαι έτοιμος στο maximum σε όλους”.

Για το ποιους συναθλητές του υπολογίζει περισσότερο, ο Κώστας Μπανιώτης δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή το άλμα εις ύψος είναι ένα ανοιχτό αγώνισμα. Υπάρχουν περίπου 10 αθλητές που είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο. Ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και ο Λευκορώσος Μακσίμ Νεντασεκάου που ήταν πέρυσι δεύτερος στο Βερολίνο, θα έλεγα πως είναι αυτοί που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή”.

Σχολιάζοντας, τέλος, το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αποστολή – που αναχωρεί για τη Γλασκώβη στις 27 του μήνα – ο Μπανιώτης επεσήμανε: “Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι σε αυτή τη γενιά των αθλητών. Μέσα στην κρίση καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αλλά τον ανεβάσαμε περισσότερο. Το περυσινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό αλλά και φέτος έχουμε υψηλό επίπεδο και υπάρχει αισιοδοξία για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα”.

20/02/2019
AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: