Οι Δημοκρατικοί απαιτούν την επίδοση της έκθεσης του Ρόμπερτ Μιούλερ: Θα κλητεύσουν τον ίδιο




Οι Δημοκρατικοί θα υποβάλουν κλήτευση με αντικείμενο την τελική έκθεση του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και την Ρωσία, εάν αυτή δεν επιδοθεί στο Κονγκρέσο, δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, πρόεδρος της αρμόδιας για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ανταμ Σιφ δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα καταθέσουν αγωγή κατά της κυβέρνησης και θα κλητεύσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ για να καταθέσει ενώπιον του Κονγκρέσου, εάν παραστεί ανάγκη.

«Είναι προφανές ότι θα ζητήσουμε την έκθεση. Θα φέρουμε τον Μπομπ Μιούλερ να καταθέσει ενώπιον του Κονγκρέσου. Θα προσφύγουμε στο δικαστήριο, εάν είναι αναγκαίο. Και στο τέλος, πιστεύω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κατανοεί ότι θα πρέπει να την δημοσιοποιήσουν», δήλωσε ο Ανταμ Σιφ σε εμφάνισή του στην εκπομπή «This Week» του ABC.

Καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της 21μηνης έρευνας, οι Δημοκρατικοί πιέζουν για την δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Οταν ο ειδικός ανακριτής ολοκληρώσει την έκθεση, θα την παραδώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης του Τραμπ Ουίλιαμ Μπαρ.

Ομως ο Μπαρ δήλωσε κατά την διάρκεια της ακρόασης στην Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του ότι είναι πιθανόν να συντάξει την δική του έκθεση για το Κονγκρέσο και να μην επιδώσει την έκθεση του Μιούλερ στο σύνολό της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει τη έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ «κυνήγι μαγισσών» και σήμερα έγραψε στο Twitter ότι η μόνη συνέργεια με τους Ρώσους έγινε από την Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016, και την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ανταμ Σιφ τόνισε ότι έχει την πρόθεση να προσφύγει κατά της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη, εάν δεν επιδώσει τη έκθεση του Μάλερ.

«Αυτό θα το φθάσουμε μέχρι τέλους. Θα μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το κοινό και αν ο πρόεδρος είναι σοβαρός ως προς όλους αυτούς τους ισχυρισμούς ότι είναι αθώος, τότε θα πρέπει να καλωσορίσει την δημοσίευση αυτής της έκθεσης», είπε ο Ανταμ Σιφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

«Συγκεκριμένα μέτρα» και «σαφείς ενέργειες» για την Βενεζουέλα θα ανακοινώσει ο Πενς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: