Ο Ζαρίφ καλεί τους διπλωμάτες να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους




Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κάλεσε σήμερα τους διπλωμάτες και τους άλλους εργαζόμενους στο υπουργείο Εξωτερικών να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, μετά την χθεσινή ανακοίνωσή του ότι παραιτείται, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

  • “Τονίζω προς όλους τους αγαπητούς αδελφούς και αδελφές στο υπουργείο Εξωτερικών και τις διπλωματικές αποστολές να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους για την υπεράσπιση της χώρας με σθένος και να αποφύγουν ενέργειες αυτού του είδους”, δήλωσε ο Ζαρίφ αντιδρώντας στην είδηση ότι εργαζόμενοι στο υπουργείο του μπορεί να αποχωρήσουν μετά την παραίτησή του, σύμφωνα με το IRNA.

“Ήταν τιμή μου να εργάζομαι μαζί σας (…) Σας ευχαριστώ όλους”, πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

  • Την ίδια ώρα πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών απευθύνει σήμερα επιστολή την οποία έχει υπογράψει προς τον πρόεδρο της χώρας Χασάν Ροχανί με την οποία ζητεί να παραμείνει στη θέση του ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετέδωσε επίσης το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο μέλος του κοινοβουλίου.

Ο Ροχανί δεν έχει αποδεχθεί επισήμως την παραίτηση του Ζαρίφ, ο οποίος την ανακοίνωσε χθες Δευτέρα στο Instagram.

Ο Αλί Νατζαφί Χοσρουντί, εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του κοινοβουλίου, δήλωσε στο IRNA ότι υπέγραψε την επιστολή και συλλέγει κι άλλες υπογραφές.

Ο ΟΗΕ ζητά 3,6 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη

26/02/2019 09:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Γενεύη, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: