Ο κίνδυνος που επικαλέστηκαν οι ΑΝΕΛ δεν είναι στρατιωτικών διαστάσεων, λέει ο Τοσουνίδης




«Ήταν πολύ χαρακτηριστικό και νομίζω έδωσε μία διάσταση για το ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος από τα Σκόπια και όλες τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε με την ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους. Ο κίνδυνος που επικαλέστηκαν οι ΑΝΕΛ και αυτόν που νιώθουν όλοι οι Έλληνες στην συντριπτική τους τουλάχιστον πλειοψηφία δεν είναι στρατιωτικών διαστάσεων. Και αυτό ακριβώς επισήμανε ο Πάνος Καμμένος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ.

«Είναι άλλοι κίνδυνοι από την παραχάραξη της ιστορίας μας, είναι παραχάραξη αν θέλετε της εθνικής μας φυσιογνωμίας, που εγκυμονούν. Και βεβαίως μία Συμφωνία του τύπου των Πρεσπών αφήνει τους αλυτρωτισμούς και τους θεριεύει, καθώς κατορθώσαμε να δώσουμε εμείς το πιστοποιητικό γνησιότητας σε μία άλλη χώρα και να της δώσουμε όνομα «Μακεδονία». Αυτό επισήμανε ο Πάνος Καμμένος. Ότι άλλοι είναι οι κίνδυνοι και όχι στρατιωτικοί, γιατί είναι μία μικρή χώρα, με ανύπαρκτο στρατό και -πολύ παραστατικά το είπε- που ουσιαστικά θα ήταν μία βόλτα. Δεν θα πρέπει λοιπόν να παραπλανώμαστε από αυτό, γιατί πολλές φορές στο επιχείρημα των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών και, όποιας Συμφωνίας παραδίδει όνομα, ήταν η επίκληση του μικρού μεγέθους της γειτονικής χώρας και της ανυπαρξίας στρατιωτικής απειλής σε βάρος της δικής μας. Αυτό επισήμανε ότι είναι άλλοι κίνδυνοι που περικλείονται σε τέτοιες είδους Συμφωνίες».

  • Ερωτηθείς σχετικά για την αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά, ο κ. Τοσουνίδης είπε ότι «αυτά τα αποσπάσματα που έδωσε κάποιων μεταξύ τους επικοινωνιών του κ. Κοτζιά, δεν δικαιολογούν την έννοια των απειλών, όπως θέλει να δώσει τέτοια χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς» και πρόσθεσε: «από εκεί και πέρα όλος ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων που κατέχει ο Πάνος Καμμένος και τα είχε θέσει εγκαίρως, πριν από μήνες, υπόψη του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι καιρός πλέον αφού βγήκε από τις σκιές ο κ. Κοτζιάς να δοθούν στη Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια. Άλλωστε αυτή την αλήθεια πρεσβεύουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο Πάνος Καμμένος και γι αυτό είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικοί στα χτυπήματα που δέχονται».
  • Για την πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue που δίνει στους ΑΝΕΛ πολύ χαμηλό ποσοστό, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε πως «από το 2012 όλες οι δημοσκοπήσεις μας είχαν ως ανύπαρκτους ή εκτός Βουλής (…).Οι πραγματικές όμως κάλπες έχουν αποδείξει επανειλημμένως πέντε φορές – 4 σε εθνικές εκλογές και μία φορά σε ευρωεκλογές του 2014 – ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στην ελληνική κοινωνία και είναι άλλη η απόφαση των συμπατριωτών μας. Και αυτό νομίζω ότι ισχύει σήμερα ακόμα περισσότερο».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τοσουνίδης είπε ότι «δυστυχώς, η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, η προσπάθεια να επιβάλει πέραν των συμφωνηθέντων κάτι που θεωρούσε πολύ σημαντικό, το να δώσει το όνομα της Μακεδονίας μέσα από μία Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια, δημιούργησε πλέον το ρήγμα που δεν θα εμφανιζόταν- γι’ αυτό λέω ότι είναι ευθύνη τους που το επέλεξαν- αν τηρούσαν αυτά που αρχικά είχαμε συμφωνήσει, οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με τα Σκόπια και την ονοματοδοσία τελικά να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού».

«Είχαμε συμφωνήσει να πάμε – αν θα φτάναμε πότε σε συμφωνία – προτού δεσμευτούμε, σε κάλπες εθνικών εκλογών, να έχει δικαίωμα ο κάθε Ελληνας και η κάθε Ελληνίδα να τοποθετηθεί επ’ αυτού (…) Έχουμε ένα εκπληκτικό πολιτικό φαινόμενο από τη μία να επικαλούνται μία αριστερή στροφή και ένα προοδευτικό πρόσημο, όπως λένε και αυτοχαρακτηρίζονται, αλλά ξέρετε με τρόπους που θυμίζουν άλλες εποχές και φέρνουν μνήμες αποστασίας στην Ελλάδα. Αυτά είναι που διαχώρισαν την πορεία μας και βεβαίως μας έφεραν και σε θέση σύγκρουσης».

Το ΥΠΕΞ έχει ως στόχο την επίλυση και όχι τη διαιώνιση των προβλημάτων, είπε ο Κοτζιάς

22/02/2019 12:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: