Ο δικηγόρος του Τραμπ προειδοποιεί: Δεν θα παραδώσει ειρηνικά την εξουσία αν χάσει




Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Κογκρέσο την Τετάρτη τον φόβο πως ο μεγιστάνας των ακινήτων δεν πρόκειται να επιτρέψει στον διάδοχό του να πάρει «ειρηνικά» τον έλεγχο του Λευκού Οίκου, σε περίπτωση που ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δοθείσης της εμπειρίας μου όταν εργαζόμουν για τον κ. Τραμπ, φοβάμαι πως εάν χάσει τις εκλογές το 2020, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», υποστήριξε ο Κόεν, κλείνοντας την κατάθεσή του στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ήταν δημόσια.

Φοβερή καταγγελία Κοέν: Απείλησα 500 φορείς και ανθρώπους κατόπιν εντολής του Τραμπ

«Φαίνεται» πως ο πρόεδρος Τραμπ διέπραξε «έγκλημα» αφού ανέλαβε την εξουσία, δηλώνει ο Δημοκρατικός βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς

«Φαίνεται» ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε κακούργημα αφού ανελαβε την εξουσία, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Εποπτεία και τις Μεταρρυθμίσεις, ο Δημοκρατικός πολιτικός Ελάιτζα Κάμινγκς, απέφυγε πάντως να τοποθετηθεί ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρέπει να καθαιρεθεί.

«Φαίνεται ότι διέπραξε», είπε ο Κάμινγκς όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, έπειτα από τη μακρά δημόσια ακρόαση του πρώην προσωπικού δικηγόρου του προέδρου, του Μάικλ Κόεν, εάν πιστεύει πως ο Τραμπ διέπραξε έγκλημα ενόσω ασκεί την προεδρία.

«(Όμως) αυτό δεν θα το πω εγώ. Αυτό βασίζεται σε όσα έχουν ήδη αποδειχθεί», πρόσθεσε ο Κάμινγκς, αναφερόμενος στο γεγονός πως ο Κόεν αποκάλυψε πως παραβίασε τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών κατ’ εντολή του Τραμπ όταν ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι.

Ο Κάμινγκς απέφυγε να κρίνει εάν ο Τραμπ διέπραξε αδίκημα τέτοιας βαρύτητας που να δικαιολογεί την παύση του από το αξίωμα.

«Πρέπει να μελετήσω τις απομαγνητοφωνήσεις και να δω τι έχουμε. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι σκοπεύω να προχωρήσω πολύ προσεκτικά», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Θα υποστούν τις συνέπειες όσοι ακολουθούν τυφλά τον Τραμπ, δήλωσε ο Μάικλ Κόεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: