Νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα για τις μετασχηματισμένες επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο Πιτσιόρλας




Νομοσχέδιο που θα προβλέπει μεγάλα φορολογικά κίνητρα για τις μετασχηματισμένες επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, προσδιορίζοντας την κατάθεσή του στη Βουλή, το αργότερο εντός δύο μηνών.

Αφορμή ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.

  • Απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε ότι το παρόν σχέδιο νόμου αφορά μόνο το νομικό σκέλος για τους μετασχηματισμούς των εταιρειών.
  • Παράλληλα, ανακοίνωσε πως «πολύ σύντομα και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κατατεθεί νομοσχέδιο με φορολογικά κίνητρα για τις μετασχηματισμένες επιχειρήσεις», τα οποία, όπως είπε, «είναι πράγματι κεντρικό ζήτημα για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε σε Α΄ Ανάγνωση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με νομοτεχνικές βελτιώσεις, στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο κάνοντας δεκτές προτάσεις και παρατηρήσεις βουλευτών, ενώ ο κ. Πιτσιόρλας δεσμεύτηκε να προχωρήσει και σε περαιτέρω αλλαγές.

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

 

“Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», σχολιάζει ο Τσακαλώτος τη χθεσινή αντίδραση της ΝΔ

22/02/2019 12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: