Νίκη της κεντροδεξιάς στην Ιταλία: Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο Σαλβίνι




Επιβεβαιώνεται η νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας στις τοπικές εκλογές της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία. Ο κεντροδεξιός υποψήφιος Μάρκο Μαρσίλιο εξασφάλισε το 48% των ψήφων και εξελέγη περιφερειάρχης, ο κεντροαριστερός Τζοβάνι Λενίνι το 31% και η Σάρα Μαρκότσι, των Πέντε Αστέρων, σταματά στο 20%. Στην τοπική αυτή αναμέτρηση η Λέγκα συμμάχησε με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.

  • «Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην κυβέρνηση, δεν ζητάμε ανασχηματισμούς. Οι φίλοι των Πέντε Αστέρων μπορούν να μείνουν ήσυχοι», δήλωσε σήμερα ο Ματέο Σαλβίνι. Το ψηφοδέλτιο της Λέγκα στο Αμπρούτσο, έλαβε ποσοστό 27%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια δεν ξεπέρασε το 10%.

Ο Σαλβίνι παράλληλα υπενθύμισε ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η έγκριση του νόμου που ενισχύει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάγιο αίτημα της Λέγκα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Αμπρούτσο, δήλωσε ότι «οι περιφερειακές αυτές εκλογές δεν αλλάζουν κάτι για την κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει να εργάζεται σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει καταρτίσει».

 

Οι ανησυχίες για το Brexit έπληξαν τη βρετανική οικονομία: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη

11/02/2019 14:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: