Κορυφώνεται η αγωνία στην Κρήτη: Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων




Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες για τον εντοπισμό της οικογένειας που χάθηκε ξημερώματα Κυριακής στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου στη Μεσαρά. Σαράντα συνολικά άτομα «χτένιζαν» στη διάρκεια της νύχτας την περιοχή ωστόσο οι έρευνες απέβησαν άκαρπες και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις της γιγάντιας επιχείρησης που έχει στηθεί στην περιοχή για το δεύτερο 24ωρο ερευνών.

Τα παραπάνω αναφέρει η ιστοσελίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ.

Ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών για τα 4 άτομα που αγνοούνται. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης με την 30χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη, 20 χρονών, και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου, 58 χρονών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2. Το αυτοκίνητο επέστρεφε από κέντρο διασκεδάσεως κοντά στο χωριό Πετροκεφάλι, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι. Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρεται. Ο οδηγός ή η οδηγός του οχήματος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στα 52 λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η 30χρονη γυναίκα καλεί την Αστυνομία και λέει «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Αμέσως το κινητό τηλέφωνο κλείνει. Και στη συνέχεια περνούν τρία δραματικά λεπτά μέχρι να γίνει από τη γυναίκα το δεύτερο τηλεφώνημα προς το “100”.

Η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Ο αστυνομικός τής ζητάει να δώσει το τηλέφωνο σε κάποιον που έχει δίπλα της. Τότε ακούγεται ο 29χρονος να λέει απεγνωσμένα «σώστε μας γιατί πνιγόμαστε». Και συνεχίζει λέγοντας δύο φορές τη φράση «μπάζει νερά». Και αμέσως τότε χάνεται το στίγμα των κινητών τηλεφώνων με τα οποία έχουν επικοινωνήσει με το “100”…

Η μεγάλη επιχείρηση

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού των τεσσάρων αγνοουμένων με συνολικά 50 πυροσβέστες, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που έκανε πτήσεις πάνω από τον ποταμό,  χρησιμοποιήθηκαν βάρκα της ΕΜΑΚ και drone που έκανε «σκανάρισμα» στο Γεροπόταμο, σε ένα μήκος που φτάνει τα 15 χλμ μέχρι τη θάλασσα, που εκβάλλουν τα νερά του.Επίσης επιστρατεύτηκαν μηχανήματα εκσκαφής, ιδιωτών, στις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στον ποταμό Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών.

Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας θα ενταθούν και θα αυξηθούν οι δυνάμεις, ενώ όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και τον Μάνο Δασκαλάκη, αυτό που ελπίζει είναι να ευνοούν οι καιρικές συνθήκες ώστε να βουτήξουν δύτες στον ποταμό.

«Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί και από γης και από αέρος, με όλες τις υπηρεσίες συντονισμένες σε έναν κοινό στόχο: Να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι και να είναι καλά.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι η εργαλειοθήκη ανήκει στο όχημα που αγνοείται: «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δυο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του αγνοούμενου 29χρονου δεν χάνει την ελπίδα του, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Δεν επέστρεψαν ποτέ, δεν ξέρω. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν ξέρω τίποτα, είμαι αγχωμένος. Με πήρε η αδελφή της και μου είπε ότι έπαιρνε και τους τέσσερις στα κινητά και δεν το σήκωναν. “Κανένας” μου λέει “δεν σηκώνει το τηλέφωνο”. Μετά πήρα εγώ τον γιο μου, το δικό του τηλέφωνο αργούσε να μου δώσει σήμα, αλλά δούλευε. Της νύφης μου δεν δούλευε καθόλου, δεν είχε σήμα» λέει στις κάμερες σοκαρισμένος ο πατέρας του αγνοούμενου.

Τα τηλεφωνήματα για βοήθεια

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ CRETA POST:

Οι έρευνες και το… εξάρτημα του αυτοκινήτου

“Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας. 40 πυροσβέστες βρίσκονται στην παράκτια ζώνη και αναζητούν τους τέσσερις αγνοούμενους. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ενισχυθούν οι δυνάμεις με εναέρια αλλά και πλωτά μέσα”, ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

Το πρώτο στοιχείο που βρήκαν οι αρχές, γύρω στις 3 το μεσημέρι, ήταν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai, το οποίο διαπιστώθηκε πως προέρχεται από το «μοιραίο» αυτοκίνητο.

Το εξάρτημα βρέθηκε σε παραλία του Τυμπακίου που εκβάλλει ο Γεροπόταμος και πλέον οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε αυτό το σημείο.

Ολονύκτια έρευνα για τους αγνοούμενους στο Γεροπόταμο: Εντοπίσθηκαν τα εργαλεία του αυτοκινήτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: