Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και δεν βλέπουμε την φάτσα μας, αλλά τους διεφθαρμένους πολιτικούς…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Κάνοντας ντουντούκα το πρακτορείο Ρόιτερς, επιχειρούν ορισμένοι εκ των εκπροσώπων των δανειστών, οι οποίοι όχι μονο δεν αναλήφθηκαν εις τους ουρανούς αλλά εχουν ακόμη λογο για την τύχη μας, να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα όχι του Πολλάκη, ούτε του Άδωνη, ούτε του Μωραΐτη και του Τόλκα, ούτε της Φώφης και του Σταύρου, και της Μαρέβας αλλα εκείνης που προειδοποιεί ότι εάν εμεις πιστεύουμε ότι περάσαμε τον κάβο, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και στην πραγματικότητα. Και ο εκπρόσωπος των δανειστών στέλνει το μήνυμα ότι η δόση κινδυνεύει μιας και έμειναν πισω οι μεταρρυθμίσεις.

  • Έμειναν πίσω γιατι προφανώς έχουμε άλλες προτεραιότητες. Να πουλήσουμε επικοινωνιακά το ταξιδι  στην Αγιά Σοφιά και στην Χάλκη, αν και εκ των υστέρων σκάνε ζητήματα περί Θράκης και τζαμιών στην Αθήνα. Είναι τα βραβεία από τους πιο σκληρούς ατλαντιστές Γερμανούς και οι έπαινοι για το κατόρθωμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι η διεύρυνση στα απολειφάδια του ΓΑΠ, που εκνεύρισε όχι τους 53+, κάτι που είναι  δικαιολογημένο, αλλά ακόμη και τον Κουρουμπλή. Προφανώς γιατί θεωρεί άδικο ότι προκύπτουν νέοι Πασόκοι στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ψηφίσει …ενα Μνημονιο λιγότερο από τον ίδιο…

Όμως με τον κ.Πολάκη το πράγμα δεν είναι το ιδιο. Δεν θα ασχοληθώ με την υποκλοπή και παράνομη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρναρα Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Αυτό ίσως συνηθίζεται στα Σφακιά.

Όμως ο κ. Πολάκης μπορεί εύκολα να στοχοποιήσει τον κ. Στουρνάρα, την Μαρεβα Μητσοτακη, το Πρωτο Θεμα τον οποιοδήποτε.

Μπορεί να είναι ο εντιμότερος των Ελλήνων και πράγματι να ισχύει το επιχείρημα, ότι αφου δεν τα παίρνει από τους φαρμακοβιομήχανους λογικό είναι να καταφεύγει σε δανεισμό.

Όμως ότι και να πει για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για αυτούς που χρεωκόπησαν και έκλεψαν την χώρα, δεν αρκούν για να απαντήσουν σε ενα απλό ερώτημα: ενας πολίτης Πολάκης θα έπαιρνε ετσι εύκολα «αέρα-πατέρα» καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρω, με εγγύηση ένα σπίτι το οποίο έχει ηδη υποθηκευτεί για δάνειο 300.00 ευρω;

  • Είναι ηθικό το να παίρνει ενας  υπουργός των 7 χιλιαρικων τον μήνα, καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρω, όταν το 98% των Ελλήνων προσπαθούν να την βγάλουν με κατω από 1200 ευρω τον μήνα, και οι Τράπεζες εχουν κλείσει την κάνουλα δανειοδότησης για κάθε επιχείρηση;

Ο ιδιος ο κ. Πολάκης όφειλε να απαρνηθεί και να απορρίψει αυτό που του προσφέρονταν αλλα δεν προσφέρεται σε κανενα άλλο απλό ελληνα πολίτη. Και ας φωνάζει ο Κραουνακης και ας κακολογεί τις «λουγκρες» που λιγουρεύονται τον Κρητικό.

Και μετά είναι αυτή η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά, που προσβάλει όχι την Αριστερά, αλλα την ιδια την χώρα και την αξιοπρέπεια του τελευταίου πολίτη.

Και από κοντά εμφανίζεται και ο Τσουκάτος. Που μετάνιωσε μετά από 18 χρόνια γιατι το ΠΑΣΟΚ του οποίου προΐστατο επι εποχής Σημίτη, πηρε από «χορηγούς» 16 δις δραχμές. Και είναι προφανές ότι τα 16 δις δεν πήγαν για τα εισιτήρια στα ΚΤΕΛ για ψηφοφόρους και για αφίσες…. Κατι θα περίσσεψε για την ευημερία των στελεχών… Για το εφάπαξ τους μέχρι να βρεθεί ενας  ΣΥΡΙΖΑ να τους αποκαταστήσει..

  • Είναι πια το ηθικό θέμα. Και είναι πια και αισθητικό.

Και τελικά το πρόβλημα δεν είναι απλώς ο Πολάκης, ο Μωραΐτης και ο Τολκας που πριν δυο μήνες έβριζαν την κυβερνηση και τον Τσιπρα που χθες τους έκανε υπουργούς, δεν είναι ο Τσουκάτος, ο Άδωνης, ο Σαμαράς, ο Κυριάκος, ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Κοτζιάς…

Είναι που όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη δεν βλέπουμε πια την φάτσα μας, αλλά όλους αυτούς… Και το θεωρούμε φυσιολογικό.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο “χορός του Ζαλόγγου” για τον Τσίπρα και τον Αναστασιάδη: Χορεύουν με λύση-ανάθεμα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: