Μία μία οι χώρες της Ε.Ε. αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, μετά τη λήξη του τελεσιγράφου




Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γαλλία, η Δανία, η Ισπανία, η Αυστρία αναγνωρίζουν τον πρόεδρο
του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της χώρας.

«Ο Νικολάς Μαδούρο δεν οργάνωσε προεδρικές εκλογές μέσα στην προθεσμία των οκτώ ημερών που είχαμε ορίσει. Συνεπώς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί του αναγνωρίζουν πλέον τον @jguaido ως συνταγματικό προσωρινό πρόεδρο μέχρι να καταστεί δυνατό να οργανωθούν αξιόπιστες εκλογές», έγραψε στο Twitter ο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ έπειτα από παρόμοια ανακοίνωση που έγινε από την Ισπανία.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβασε στο Twitter.

Το καθεστώς του Μαδούρο αρνήθηκε μέχρι στιγμής την οργάνωση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Για τον λόγο αυτόν, θεωρούμε από αυτήν την στιγμή τον πρόεδρο Γκουαϊδό ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο σύμφωνα με το σύνταγμα της Βενεζουέλας», αναφέρεται στο κείμενο στα ισπανικά που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του αυστριακού καγκελάριου στο Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Αντερς Σάμουελσεν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αναγνωρίζεται ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας μέχρι την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

Nόμιμο δικαίωμα του Χουάν Γκουαϊδό να διοργανώσει νέες εκλογές, δηλώνει το Παρίσι

04/02/2019 11:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: