Η “Ωκεανίς” έρχεται: Θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του Καλλιάνου για “ιστορικό χιονιά”;




«Ωκεανίς» ονομάσθηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η νέα έντονη κακοκαιρία, που αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνουμε ότι ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει ότι μπορεί να δούμε μια από τις πιο σημαντικές χιονοκαταιγίδες της τελευταίας 10ετίας εφόσον διατηρηθούν τα βαρομετρικά χαμηλά.

Ο ίδιος σημειώνει με ανάρτησή του στο FACEBOOK ότι τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία είναι «σχεδόν συγκλονιστικά» ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων, αλλά πως ακόμα είναι νωρίς.

«Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στην Αττική.

Παράλληλα, το Σάββατο και την Κυριακή πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την “Ωκεανίδα” από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019.

Επισημαίνεται ότι τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.

Μετά την “Χιόνη” η “Ωκεανίδα”: Κάθετη πτώση θερμοκρασίας, πολικές θερμοκρασίες και άνεμοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: