Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η ολοκλήρωση των συναντήσεων της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο και οι επαφές που θα έχει με τις εγγυήτριες δυνάμεις, η συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, οι παραιτήσεις γιατρών από νοσοκομεία για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, το ενδεχόμενο αναπομπής του νόμου για αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο και η ραγδαία αύξηση στις συλλήψεις μαθητών για υποθέσεις ναρκωτικών, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” με τίτλο στο κύριο της θέμα “Πάμε για τετ α τετ” γράφει πως θα τα ξαναπούν μετά από αρκετό καιρό Αναστασιάδης και Ακιντζί. Αλλού αναφέρεται σε χαμηλές προσδοκίες για τη συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα. Επίσης γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μελετά την αναπομπή στη Βουλή του νόμου για αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, αφού κρίνεται αντισυνταγματικός.

Η εφημερίδα “Πολίτης” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Επαφές με εγγυήτριες και τανάπαλιν η Λουτ”, πως η Τζέιν Χολ Λουτ προγραμματίζει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις κατά την επόμενη περίοδο, ούτως ώστε να αγγίξει και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Αλλού γράφει ότι ο ΓΔ του ΥΠΕΣ ζήτησε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών έκθεση με όλα τα πιθανά προβλήματα που θα προκαλέσει ο νόμος που ψήφισε η Βουλή για αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο. Αλλού γράφει πως οι γιατροί φεύγουν από τα νοσοκομεία και εντάσσονται στο ΓεΣΥ.

Η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Πάει Αγκυρα για την Ασφάλεια”, γράφει στο κύριο της θέμα πως σε Αγκυρα και Αθήνα (ενδεχομένως και Λονδίνο) θα συνεχίσει τις επαφές της η Τζέιν Χολ Λουτ, προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα επί των θέσεων όλων των πλευρών και να καταστεί δυνατή η ετοιμασία των όρων αναφοράς. Επίσης, αναφέρεται σε δυο μελέτες για προστασία της μεσογειακής φώκιας. Αλλού γράφει για 79% αύξηση των μαθητών που απασχόλησαν την ΥΚΑΝ μέσα σε δυο χρόνια.

Η “Χαραυγή”, υπό τον τίτλο “Δεν έπεισαν τη Λουτ για το επόμενο βήμα”, γράφει στο κύριο της θέμα πως ούτε και χθες βγήκε άσπρος καπνός από τις συναντήσεις της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί. Αλλού γράφει αναφερόμενη στη μεταστέγαση του Κτηματολογίου Αμμοχώστου, για εγκαίνια κτιρίου με σκανδαλώδη ενοικίαση και άγνωστο ιδιοκτήτη. Επίσης, σε άλλο θέμα αναφέρει πως ιατροί εγκαταλείπουν τα νοσοκομεία για να εγγραφούν ως ιδιώτες προσωπικοί γιατροί στο ΓεΣΥ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ο Πρόεδρος θα επιδιώξει συνομιλίες με τον Ακιντζί” πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον Τ/κ ηγέτη τις επόμενες ημέρες δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη δεύτερη συνάντηση του Προέδρου με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ. Αλλού αναφέρει πως έργο Love is in the Bin, του καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy παρουσιάζεται σε μουσείο στη Γερμανία μετά που διασφαλίστηκε ότι ο μηχανισμός αυτοκαταστροφής του δεν λειτουργεί πλέον. Επίσης αναφέρει πως θα αρχίσει έλεγχος στα φαρμακεία για ψευδεπίγραφα φάρμακα.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
05/02/2019 07:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: