Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντιπαράθεση Υπουργού Υγείας- ΠΙΣ με αφορμή καταγγελίες της ηγεσίας των γιατρών για πλαστογραφία εγγράφου από τον Υπουργό, οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις για το έγγραφο της 4ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα, η επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου του Ισραήλ, οι εξελίξεις στο θέμα Ουζόχο καθώς και οι διαδικασίες για το σύστημα φωτοεπισήμανσης είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Οι γιατροί…ξέφυγαν» και γράφει πως απαρνούνται τον ειδικό απεσταλμένο τους, βρίζουν τον Υπουργό ως πλαστογράφο και στήνουν δικό τους πολυασφαλιστικό αντί-ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρει πως ο ΠτΔ επιβεβαίωσε ότι χάθηκε το πρακτικό του πρωινού της 4ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην υπόθεση Ουζόχο και στις νέες συλλήψεις.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο της 4ης Ιουλίου» αναφέρει ότι ο ΠτΔ σε δηλώσεις σε εκδήλωση για τα 20χρονα της εφημερίδας είπε πως δεν υπάρχει έγγραφο της 4ης Ιουλίου και ευχήθηκε να φέρει αποτέλεσμα η προσπάθεια της Λουτ να εντοπιστεί. Αλλού αναφέρεται στις κατηγορίες του ΠΙΣ κατά του Υπουργού Υγείας και στις απαντήσεις του κ. Ιωάννου. Ο «Π» γράφει ακόμη ότι η Βουλή αυτοδεσμεύεται για ρύθμιση θεμάτων σύγκρουσης συμφερόντων.

Κάτω από τον τίτλο «Κάμερες τροχαίας αλαλούμ» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι χάνονται για άλλη μια φορά τα χρονοδιαγράμματα για τις διαδικασίες τοποθέτησης καμερών στους δρόμους . Αλλού γράφει για πόλεμο χωρίς έλεος στο ΓεΣΥ και δημοσιεύει δημοσκόπηση με βάση την οποία 63% δεν διαθέτει ιδιωτική ασφάλεια. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι Κύπρια δικηγόρος που χειρίζεται σοβαρή υπόθεση παρακολούθησης προσώπων από Μεξικό και Κατάρ έγινε στόχος εταιρείας κατασκόπων που συλλέγει πληροφορίες.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ανοικτός πόλεμος κατά ΓεΣΥ από την ηγεσία του ΠΙΣ» αναφέρεται σε ευθεία υπόσκαψη του ΓεΣΥ από μερίδα της ηγεσίας του ΠΙΣ με κατηγορίες κατά του Υπουργού Υγείας για πλαστογραφία. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα Ουζόχο με νέες συλλήψεις. Επίσης η «Χ» γράφει για κραυγαλέες αντιφάσεις Αναστασιάδη με αφορμή το έγγραφο της 4ης Ιουλίου.

«Λεκτικός πόλεμος Υπουργού-γιατρών για το ΓεΣΥ» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην αντιπαράθεση των δύο πλευρών και τις καταγγελίες του ΠΙΣ για πλαστογραφία εγγράφου από τον Υπουργό που βάζει ταφόπλακα στο ΓεΣΥ. Αλλού σε ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου του Ισραήλ στη Λευκωσία. Επίσης προβάλλει την υπόθεση του βαρώνου των ναρκωτικών Ελ Τσάπο που βρέθηκε ένοχος σε δέκα κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Πρωτιά για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ “Σήμερα”: Δεύτερος ο ΑΝΤ1

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/02/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: